TRAUMATOLOGICKÁ AMBULANCE ZÁŘÍ NOVOTOU

Administrační místnost doznala velkých změn.

Plný provoz dnes zahájila zrekonstruovaná chirurgicko-traumatologická ambulance v orlovské nemocnici. Ordinace slouží pacientům 24 hodin denně 7 dní v týdnu a provozuje ji Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj.

Rekonstrukce, která byla avizována v rámci optimalizace zdravotní péče, trvala přes tři měsíce a vyžádala si dva miliony korun z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Ambulance se změnila téměř od základů. Příjem probíhá u stejného okénka, na jaké jsou pacienti zvyklí, za sestrou a lékařem se však nyní vchází bočním vchodem.

„Zrenovovali jsme administrativní pracoviště, sesternu s vyšetřovnou a přesunuli jsme operační sálek na protější chodbu tak, aby měli pacienti i zdravotnický personál ve všech prostorech co nejvyšší komfort,“ popsala změnu hlavní sestra nemocnice v Orlové Rita Vilášková.

Větší pohodlí a lepší podmínky pro všechny, kteří mají s chirurgicko-traumatologickou ambulancí co dočinění, potvrzují také její kolegové.

„Pracoviště je opravdu krásné a ordinuje se nám tady velice dobře. Tímto bych rád poděkoval vedení naší nemocnice, že nám takovou změnu umožnilo, protože ta ambulance, která tady byla předtím, už prakticky neodpovídala standardům současné doby,“ řekl ordinující lékař MUDr. Gaspar J. C. Godinho.

Chirurgicko-traumatologická ordinace se nachází v ambulantní části hlavní budovy nemocnice. V ambulanci se léčí pacienti s chirurgickým onemocněním a jsou zde přijímáni i pacienti s různými úrazy.

„Všechny místnosti, v nichž ambulantní činnost probíhá, jsou teď určitě komfortnější, prostornější a vzdušnější. Pacientům se líbí a my jsme za to rádi, protože oni především si tu celkovou změnu zaslouží. Jejich spokojenost je pro nás na prvním místě,“ doplnila staniční sestra Mgr. Eva Trubková.


Pacienti nově vchází do ambulance bočním vchodem. Vchod na obrázku teď slouží pouze personálu.V sesterně je nový nábytek i zdravotnické vybavení.V sesterně je nový nábytek i zdravotnické vybavení.Také vyšetřovna lékaře je teď pro pacienty i ordinující lékaře komfortnější.Také vyšetřovna lékaře je teď pro pacienty i ordinující lékaře komfortnější.Jedině příjmové okénko zůstalo stejné a tam, kde bývalo i dříve.
Datum zveřejnění/aktualizace: 22.3.2021

Zpět na výpis