KAFIRA POMÁHÁ LIDEM SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM

Obecně prospěšná společnost KAFIRA je neziskovou organizací založenou v roce 2002, která pomáhá dětem a dospělým s těžkým zrakovým postižením. I nyní, v době pandemie COVID-19, poskytuje zdarma své služby a pomáhá lidem zvládnout tento handicap.

„V KAFIŘE se snažíme vytvořit zázemí, které povzbuzuje, motivuje a dodává chuť do života. Poskytujeme registrované sociální služby, které podporují soběstačnost a samostatnost a zvyšují šance nalézt vhodné pracovní uplatnění. Zrakově postiženým nabízíme podporu soběstačnosti v péči o sebe, o domácnost a při zvládání činností běžného dne. Pomůžeme s výběrem vhodné kompenzační pomůcky, jejím zapůjčením, předvedením i vyřízením žádosti na její pořízení,“ sdělil PR koordinátor KAFIRY Mgr. Radim Miklas.

Odborně vyškolení lektoři z KAFIRY naučí klienta samostatně se pohybovat ve venkovním i vnitřním prostředí, využívat informační a komunikační technologie i Braillovo písmo. Služby jsou poskytovány bezplatně, a to jak ambulantně, tak v terénu v rámci celého Moravskoslezského kraje ve střediscích v Ostravě, Opavě, Novém Jičíně a Frýdku-Místku.

„Naše ostravské středisko se nachází v centru města v ulici Nádražní čp. 44. Služby poskytujeme i v terénu přímo u klientů, a to nejen v Ostravě, ale i v jeho širokém okolí včetně Orlové. Uživateli našich služeb jsou dospělí a senioři se zrakovým nebo zrakovým kombinovaným postižením,“ doplnil Mgr. Miklas.

Bližší informace lze získat na stránkách www.kafira.cz.


Datum zveřejnění/aktualizace: 18.3.2021

Zpět na výpis