OD SOBOTY UBYDE VÍKENDOVÝCH I NOČNÍCH SPOJŮ

S ohledem na pokračující omezení pohybu osob a s tím související pokles poptávky po veřejné dopravě, přistoupil kraj k dalšímu omezení dopravní obslužnosti, a proto dochází od soboty 13. 3. 2021 do odvolání k zastavení provozu vybraných víkendových a nočních spojů na linkách příměstské autobusové dopravy. Nadále platí i omezení provozu v pracovních dnech, a to v rozsahu prázdninového režimu.

Z důvodu nařízení vlády, které omezuje pohyb osob hlavně mezi okresy, dochází především k omezení autobusové dopravy mezi okresními městy, např. mezi Havířovem a Ostravou, Orlovou a Ostravou, Frýdkem Místkem a Ostravou, Frýdkem Místkem a Havířovem, Českým Těšínem a Třincem. Dále i k omezení spojů mezi městy a obcemi a do rekreačních oblastí.

Přehled omezených spojů je uveden v příloze pod článkem. Jízdní řády s omezením od 13. 3. 2021 jsou zveřejněny na www.kodis.cz a v odpoledních hodinách na www.idos.cz.

„Moravskoslezský kraj si je velmi dobře vědom důležitosti zajištění kvalitní dopravní obslužnosti kraje, ale s ohledem na skutečnost, že už od loňského března dochází ze strany kraje k výraznému navýšení kompenzací dopravcům, jsme nuceni takto reagovat na vývoj stavu. Jsem si vědom, že toto opatření může přinést určitá negativa a dotkne se občanů, kteří konkrétní spoje využívali,“ uvedl vedoucí odboru dopravy krajského úřadu Ing. Ivo Muras.

Podněty k jízdním řádům a případné reakce na aktuální potřeby mohou lidé adresovat zástupci Koordinátora ODIS s.r.o., jehož pracovníci budou s došlými podněty pracovat tak, aby negativa vyplývající z optimalizace dopravní obslužnosti kraje byla co nejvíce eliminována.


Datum zveřejnění/aktualizace: 12.3.2021

Zpět na výpis