FÚ INFORMUJE O PODÁNÍ DAŇOVÉHO PŘIZNÁNÍ

Konec zákonné lhůty pro podání přiznání k dani z příjmů fyzických osob za rok 2020 připadá na 3. května 2021. V případě, že občan podá přiznání k dani z příjmů elektronicky, připadá konec lhůty na 1. června 2021. Občanům, kterým přiznání zpracuje a podá daňový poradce, končí lhůta až 1. července 2021. V těchto lhůtách je daň z příjmů fyzických osob také splatná.

„Za elektronicky podané přiznání se považuje rovněž přiznání vyplněné a občanem podané pomocí aplikace na www.daneelektronicky.cz bez elektronického podpisu nebo jiného ověření identity odesílatele za podmínky, že bude finančnímu úřadu do 5 dnů doručen vytištěný a ručně podepsaný e-tiskopis, který se vytvoří automaticky po odeslání přiznání. E-tiskopis lze finančnímu úřadu doručit poštou či vhozením do sběrných boxů na územních pracovištích,“ informovala mluvčí Finančního úřadu pro MS kraj Ing. Petra Homolová

Všechny tiskopisy jsou k dispozici zde.

Přiznání lze vyplnit a elektronicky podat také pomocí portálu Moje daně. Podrobné informace naleznete na portálu Finanční správa nebo na stránkách ministerstva financí. K telefonickým dotazům ohledně tohoto portálu je zřízena speciální infolinka 225 092 392.

„Vzhledem k epidemické situaci nemohou zaměstnanci územních pracovišť FÚ v průběhu března vyjíždět za občany do obcí a na minimum je omezena i možnost osobních konzultací. Územní pracoviště v Orlové, Českém Těšíně a Bohumíně jsou pro veřejnost z epidemických důvodů zcela uzavřena. Prosíme občany, aby k vyřízení svých dotazů použili zejména níže uvedená telefonní čísla a e-mailové adresy,“ doplnila mluvčí Homolová.

Územní pracoviště v Karviné
e-mail: podatelna3212@fs.mfcr.cz
telefon: 596 304 111

Územní pracoviště v Havířově
e-mail: podatelna3210@fs.mfcr.cz
telefon: 596 495 111


Datum zveřejnění/aktualizace: 9.3.2021

Zpět na výpis