STAROSTA: SPORTOVIŠTĚ MUSÍ BÝT ZAVŘENÁ

Vážení spoluobčané,

město Orlová stejně jako Vy čelí už déle než rok pandemii COVID-19. Na začátku března roku 2021 začal platit nový nouzový stav a přísnější pravidla pro pohyb osob na veřejnosti. Pravidla nestanovuje vedení města Orlové, ale vláda, případně ministerstva.

Od 1. března není možné vycestovat mimo území města, kromě výjimek, kam patří cesta do práce, k lékaři, na úřad apod. Není možné sportovat venku bez nasazené ochrany dýchacích cest. Není možné mít otevřená sportoviště. Není možné se sejít s jinými lidmi v počtu vyšším než dva.

Opatření vydaná v rámci nouzového stavu začala platit od 1. března. K 4. březnu jsme uzavřeli všechna sportoviště, ne dětská hřiště. Jediné uzavřené dětské hřiště je u ZŠ Školní, neboť je součástí sportoviště a nelze jej oddělit. Sportoviště mají být uzavřena dle Usnesení Vlády ČR č. 216 s účinností ode dne 1. 3. 2021. Veřejná sportoviště, která nejsou oplocena, jsou otevřena.

Jen pro Vaši informaci, za posledních 10 dní přibylo v Orlové cca 180 nově nakažených. Žádám Vás o dodržování vládních opatření. I při sportu noste ochranu dýchacích cest, používejte dezinfekci, dodržujte rozestupy. Město Orlová, hned jak to počasí dovolí, bude pokračovat v dezinfekci zastávek, laviček, dětských hřišť aj.

Vážení spoluobčané, chápu mnohé z Vás, že jste situací kolem pandemie COVID-19, unaveni, znechuceni, traumatizováni… Přesto Vás žádám o pochopení. Není lehká doba a je nutné v zájmu ostatních dodržovat opatření. Žádám Vás o shovívavost a respektování ostatních.

Děkuji Vám za to a přeji co nejpevnější zdraví.

Mgr. Miroslav Chlubna
starosta


Datum zveřejnění/aktualizace: 8.3.2021

Zpět na výpis