DAVID PĚNTKA ZŮSTANE NAVŽDY V NAŠICH SRDCÍCH

Není snad nikdo, kdo by DAVIDA neměl rád. Byl to milý, příjemný a inteligentní člověk. Člověk, který nikdy nemyslel na sebe, ale vždy na ty druhé. A takový navždy zůstane v našich srdcích.

Smutná zpráva přišla v minulých dnech. Ve věku padesáti let nás navždy po těžké nemoci opustil Mgr. Bc. David PĚNTKA. Počátkem devadesátých let se stal jedním z prvních strážníků nově vzniklé Městské policie Orlová. Byl akční a pozorně vnímal všechny problémy v oblasti bezpečnosti a prevence kriminality. Po letech praxe u městské policie přešel na městský úřad na odbor školství, kde působil jako manažer prevence kriminality. V posledních letech byla tato funkce převedena na městskou policii.

„David Pěntka patřil k zakladatelům prevence kriminality a byl jedním z nejschopnějších preventistů v republice. V této oblasti byl doslova celorepublikovým průkopníkem. Lidé si ho nesmírně vážili a smekali před jeho prací,“ popisuje Davida šéf Městské policie Orlová Mgr. Bc. Roman Galia a dodává: „Moc nám bude chybět. Nejen po pracovní stránce, ale i po té lidské. Byl to skvělý chlap. Jeden z nejschopnějších, jaké jsem kdy znal.“  

David nikdy nemyslel na sebe, nikdy neznal slovo „nejde“. Vždycky myslel na ty ostatní, vnímal jejich problémy a usiloval o to, aby se řešily. Byl to obrovský srdcař. Chtěl, aby svět byl lepší, aby se všichni kolem chovali slušně, poctivě a tak, aby se nemuseli za nic stydět. „David byl úžasný. Nikdy by nikomu neublížil, byl vstřícný, nekonfliktní a naprosto nenahraditelný. V oblasti prevence kriminality a drogové závislosti sehrál významnou úlohu. Bude nám moc chybět. Nemůžu se s jeho odchodem srovnat,“ říká Ing. Pavlína Kucharczyková z odboru školství, která s ním léta spolupracovala.

„S Davidem jsem se znal od začátku devadesátých let, kdy jsme spolu nastoupili na městskou policii. Pak jsme i spolu studovali a spoustu toho zažili. Byl to workoholik. Práci věnoval maximum. Zpracoval a rozjel celou řadu skvělých projektů, mnoho pilotních pro Ministerstvo vnitra ČR, a ti, když viděli, že to je životaschopné, tak je pak začali aplikovat v rámci celé republiky. I když ho lákali na ministerstvo, tak David odmítal a chtěl zůstat tady, v Orlové. Svou práci vnímal jako poslání,“ hovoří zástupce velitele městské policie Mgr. Milan Páleník.

David Pěntka sice opustil tento svět, ale dokud my nedopustíme, aby vzpomínka na něj zemřela, tak bude žít i nadále. Bude žít na místě, odkud ho ani smrt nedokáže vyrvat.

Bude žít v našich srdcích a my si vzpomínky na něj budeme hýčkat, protože David si to zaslouží za to, jakým byl a co pro nás všechny udělal.

Milujme ho i nadále, radujme se z toho, kým byl, těšme se z přítomnosti lidí, které tak miloval - a nikdy na něj nezapomínejme.

Hlubokou a upřímnou soustrast rodině, všem blízkým a přátelům.


Datum zveřejnění/aktualizace: 1.3.2021

Zpět na výpis