DEN BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU VE ŠKOLE MLÁDÍ

U příležitosti dnešního mezinárodního Dne bezpečnějšího internetu 2021, který letos připadl na 9. února, zveřejnila ZŠ Mládí na svém školním Facebooku první z deseti příspěvků o bezpečném sdílení s názvem Sdílíš svůj náhled na svět a k němu reakce žáků pátých až devátých ročníků.

ZŠ Mládí v Orlové chce tímto způsobem podpořit vzájemné sdílení a budovat pocit sounáležitosti žáků se školou i přes to, že většina ročníků má distanční výuku a děti se nemohou vidět osobně.

Vzdělávací příspěvky, které provedou žáky celým půlrokem, vytvořil lektor preventivních programů Mgr. Lukáš Látal z organizace Rizika internetu a komunikačních technologií, a to díky podpoře z grantu O2 chytrá škola, kterou škola Mládí získala již minulý školní rok.

  

„Žáci pátých až devátých tříd mohou k těmto příspěvkům o bezpečném sdílení připojit své názory, když vyplní přiložený dotazník. Dokonce jde o sdílení soutěžní, kdy zjišťujeme nejaktivnější třídu a jedince. Díky příspěvku a reakcím žáků jsme zjistili zajímavé informace o tom, jak je to u nás ve škole. Vše si lze prohlédnout na našem školním Facebooku,“ přiblížila projekt školní metodička prevence Mgr. Lenka Pastirčáková.

Rodičům a žákům 1. stupně nabízí škola užitečné odkazy na stránky, které mohou pomoci naučit se bezpečně používat internet a sociální sítě.

Tato aktivita spadá do kampaně Díky, že o Tobě vím. Každý žák, který je aktivně přistoupí ke sdílení, získá ocenění v podobě motta Díky, že o Tobě vím. „A to proto, že si vážíme každého názoru, inspirace i zážitku, o který se žáci podělí," dodala Mgr. Pastirčáková.


Datum zveřejnění/aktualizace: 9.2.2021

Zpět na výpis