PARKOVACÍ OBJEKT ČEKÁ REKONSTRUKCE

V následujících dnech bude zahájena 1. etapa rekonstrukce parkovacího objektu na V. etapě v Orlové-Lutyni, na němž je nutné provést sanační opatření k zajištění stability.

Stavební úpravy budou spočívat ve zpevnění podloží tlakovou injektáží, vybudování pilotového podepření jižní stěny a pokleslé části domu.

Samostatně bude řešeno přeložení kanalizačního řadu mimo objekt. Přeložka dešťové kanalizace se neobjede bez zásahu do terénu a chodníku. Stavba si dále vyžádá demontáž veřejného osvětlení a městského rozhlasu z okolních sloupů. O případných omezeních budou občané včas informováni.

Stavební práce provede ostravská firma TECHARSTAV. Plánovaný termín dokončení je stanoven na červen letošního roku. Cena díla dle smlouvy činí 8,6 milionu korun.

Parkovací objekt slouží občanům od konce roku 2003. Objekt, který je zajímavý svým začleněním do vnitrobloku mezi paneláky, byl realizován ve spolupráci se švýcarským městem Illnau-Effretikon, družebním partnerem města Orlové.

Podzemní parkoviště má kapacitu 154 míst, přičemž se využívá 153 míst. Vedle parkovací kapacity nabízí i možnost aktivního vyžití na střeše objektu, kde se nachází dvě sportovní hřiště s umělým povrchem a dětské hřiště. Parková úprava střechy eliminuje nepříznivé účinky provozu parkoviště na klidovou část bydlení.


Datum zveřejnění/aktualizace: 7.2.2021

Zpět na výpis