STAVBA NÁMĚSTÍ 28. ŘÍJNA ROSTE PŘED OČIMA

V červnu loňského roku se dokončení stavby náměstí ujal nový zhotovitel a vypadá to, že  ji tentokrát i dokončí. Stavba náměstí má za sebou první třetinu a vzhledem k velmi náročnému roku si stojí poměrně dobře.

Stavba za 344 milionů korun se skládá z podzemních garáží a polyfunkčního domu. „Kvůli problémům se sítěmi nabrala drobné zpoždění, ale konečně opravdu roste před očima. Termín dokončení stavby je dle smlouvy stanoven na prosinec letošního roku. Skutečný termín dokončení stavby ale bude možné stanovit až po zimě, která ještě pravděpodobně neřekla své poslední slovo,“ informuje vedoucí odboru a investic Městského úřadu Orlová Ing. Martina Szotkowská.

V uplynulých osmi měsících stavaři bourali nebo pracovali na přeložkách, přípojkách a výstavbě inženýrských sítí. Podařilo se jim téměř dokončit hrubou stavbu garáží a zahájit výstavbu polyfunkčního domu. Díky dokončeným přeložkám mohly být také zahájeny práce na přípravě sjezdů z Masarykovy třídy.

Stavba si bohužel vyžádala řadu omezení. V tomto případě je ale nutné vnímat velmi náročné realizační podmínky. „Stejně jako stavba omezuje občany, tak občané omezují stavbu. Aby se nikomu nic nestalo, je nutná vzájemná tolerance. V době nouzového stavu, nedostatku materiálu i pracovníků, práce z domova nebo karantén neplatí téměř žádné termíny a lidé musí být kreativní,“ upozorňuje Ing. Szotkowská.

Město Orlová děkuje všem, kterým se daří udržet stavbu v chodu.


Datum zveřejnění/aktualizace: 3.2.2021

Zpět na výpis