BÝVALÁ OBŘADNÍ SÍŇ SE PROMĚNÍ V MODERNÍ ZASEDAČKU

Budovu městského úřadu čeká další dílčí rekonstrukce, v pořadí již šestá. Bývalá obřadní síň a přilehlé prostory, v kterých kdysi občané vyřizovali nové doklady, bude přestavěna na moderní zasedací místnost. Využívat se bude především pro zasedání zastupitelstva a rady města, konání konferencí, školení, občanských fór a dalších příležitostných akcí.

Budova městského úřadu je dle potřeb provozu postupně rekonstruována od roku 2001. Již v roce 2012 se uvažovalo o využití volných prostor bloku C pro potřeby zasedací místnosti rady a zastupitelstva.

„V této době byla podána žádost o dotaci, která však nebyla podpořena. Současné vedení města se rozhodlo rekonstrukci budovy městského úřadu dokončit z vlastních prostředků a získat tak moderní a multifunkční zasedací místnosti včetně odpovídajícího zázemí,“ přiblížila záměr vedoucí odboru rozvoje a investic Ing. Martina Szotkowská.

Součástí projektu jsou nejen bourací a stavební práce, které budou zahájeny 1. února, ale také kompletní vybavení nábytkem a nejmodernější informační a hlasovací technologií.

„Realizací záměru vzniknou reprezentativní prostory pro jednání orgánů města. Vzhledem k tomu, že zasedání zastupitelů vysíláme už i jako živý přenos, slibujeme si od rekonstrukce mimo jiné vyšší atraktivitu přenosu a tím pádem snad i větší pozornost občanů,“ podotýká vedoucí kanceláře starosty Jana Mravcová.

Přestavbu bude provádět karvinská firma P. O. stav-trade. Dokončení stavebních prací je naplánováno na 18. červen letošního roku. Vybavování interiéru nábytkem a technologiemi pak bude probíhat do října. Náklady na stavební práce si vyžádají 8, 8 milionu korun včetně DPH. Částka za vybavení interiéru se bude soutěžit v následujících týdnech.


Datum zveřejnění/aktualizace: 29.1.2021

Zpět na výpis