S ŘEDITELEM MSK ORLOVÁ NA TÉMA SPORTOVNÍ LÉTO

  • Zkusme se v úvodu ohlédnout za uplynulým rokem. Jak byste s odstupem času zhodnotil prázdninové aktivity Městského sportovního klubu?

V Městském sportovním klubu Orlová máme jako členy především děti a mládež, což znamená, že aktivity, které jsou pro děti připravované v období prázdnin, jsou pro nás velice důležité a jsou nabité zábavou, hrami a soutěžemi. V minulém roce jsme po dobu celých prázdnin organizovali příměstské tábory především se sportovní tématikou. Mimo příměstské tábory jsme uspořádali čtyři specializované sportovní kempy pro mladé hokejisty a jeden kemp pro baseballisty. Nad rámec těchto týdenních aktivit proběhlo devět regionálních turnajů pro veřejnost, a to jak ve fotbale, in-line hokeji, tak v klasickém ledním hokeji.

  • Kolika dětem jste vyplnili prázdniny? Jednalo se jen o orlovské děti, nebo i o děti z okolních obcí? Co je nejvíce zaujalo?

Co se týká příměstských táborů, tak v osmi týdenních turnusech se vystřídalo na 240 dětí, které si mohly vyzkoušet průřez sportovními disciplínami – inline bruslení na specializované ploše, fotbal, atletiku, baseball nebo dokonce lukostřelbu. Ač možná s podivem, ale právě lukostřelba bavila děti nejvíce. Nad rámec příměstských táborů využilo možnost sportovních kempů na 80 malých hokejistů, 24 baseballistů a dokonce 35 amatérských dospělých hokejistů. Všechny děti měly i možnost bazénového koupání, dokud nám vládní nařízení neomezilo možnosti.

  • Co považujete za největší úspěch a v čem vidíte možnosti vylepšení?

Úspěchem je jistě zpětná vazba od dětí, které se každý den rády vracely do sportovního areálu. Tyto tábory neslouží pouze jako táborové vyřádění dětí, ale slouží především k prezentaci MSK Orlová samotného. Rodiče vidí, že svěřují své děti do dobrých rukou trenérů a dokonce se nám děti z táborů, nikdy sportem políbené, hlásí do jednotlivých sportovních oddílů, což je nejlepší vizitka pro nás.

  • Jak se připravujete na letošní rok?

S omezeními z důvodu stále panující pandemie uznávám, že je to dost složité. Moc nevíme, kdy se co otevře a povolí. Každopádně plán je jasný. Děti se musí po celou dobu v areálu bavit. Hlavní trenérka příměstských táborů Pavla Podstáwková má rozplánovaný každý den každého turnusu. Děti čeká jako v minulém roce od každého našeho sportu něco. Možná (pokud bude led) i bruslení na ledové ploše s hokejisty. Byly pořízeny nové společenské zábavné hry plné sportovního vyžití. V plánu jsou i výlety do přírody a samozřejmě trošku i toho dovzdělání o místních tradicích nebo kultuře.

Z těch náročnějších aktivit plánujeme 6 termínů specializovaných hokejových kempů pro děti z Orlové i z okolí, což má na starost zkušený Jirka Pavlát. Premiéru zakusí také fotbalový kemp Miloše Širokého – ŠIROKEMP. A pomalu se nám stává tradicí i baseballový kemp pod taktovkou Pavla Novotného. I tyto kempy mohou využít děti, které se s daným sportem možná nikdy nepotkaly. Oddíly rády rozšíří svou základnu o nové nadšence.

  • Jak velkému počtu dětí budou vaše aktivity určeny?

Příměstské tábory mají kapacitu od 20 do 25 dětí ve věku 6 až 12 let, ale dají se s námi dohodnout i výjimky. Specializované kempy mají kapacitu do 35 zájemců, záleží vždy na samotném kempu.

  • Kde mohou rodiče své děti přihlásit a kolik stojí podobné aktivity v MSK?

Registrace je poměrně jednoduchá a velice operativní. Stačí se přihlásit na webových stránkách MSK www.msk-orlova.cz, kliknout na velkou ikonu příměstských táborů a vyplnit formulář. Pak již rodiče dostávají kompletní informace prostřednictvím zadaného emailu. Ceny za příměstské tábory jsou 1.400 Kč/ dítě na turnus v případě, že je členem MSK Orlová, v opačném případě je poplatek stanoven ve výši 1.550 Kč/ dítě.

Specializované kempy jsou v přihlašování výhradně přes kontaktování šéftrenéra Jiřího Pavláta a to formou emailu – jiri.pavlat@msk-orlova.cz. Veškeré informace můžete získat právě od něj.

        * Jaký je váš sen, či cíl v této oblasti? Jakého maxima chcete dosáhnout?

Nebudeme si nic nalhávat. Naším cílem je mít všechny turnusy obsazené na 100% kapacitu. V minulém roce se nám to skoro podařilo, kromě několika výjimek. Ale samozřejmě nejde pouze o množství dětí. Jedná se především o to, aby děti se k nám s radostí vracely. Aby si užily každou strávenou chvilku na táboře, poznaly nové kamarády a třeba vyzkoušely sport, který by je mohl provázet po celý život. Tak, jako nás v Městském sportovním klubu Orlová.


Datum zveřejnění/aktualizace: 27.1.2021

Zpět na výpis