ZÁMECKÁ ALEJ JE ALEJÍ ROKU V MS KRAJI

Zámecká alej v Orlové se umístila na 1. místě v Moravskoslezském kraji v jubilejním 10. ročníku ankety Alej roku, kterou pořádá nezisková organizace Arnika. Díky orlovským občanům získala Zámecká alej 278 hlasů, což je skoro o 120 hlasů více, než obdržely Vávrovické sakury, kterým patří druhé místo v kraji.

V celostátním hodnocení zůstala Zámecká alej těsně za stupni vítězů a umístila se na 4. příčce, což je také fantastický výsledek, neboť v letošním roce soutěžilo rekordních 132 alejí a stromořadí ze všech krajů České republiky. „Pro nás to je důkaz, že si lidé nádherných alejí váží a jsou na ně patřičně hrdí. Celonárodní i regionálním vítězkám gratulujeme a přejeme stovky let zdravého růstu,” říká Mgr. Karolina Kostićová z Arniky.

Cílem ankety Alej roku je přitáhnout pozornost lidí k alejím, které patří ke zdravé a fungující krajině. Nezáleží, zda jde o aleje známé, neznámé, vzrostlé, mladinké, ve městech, v krajině, kolem silnic nebo turistických tras. O vítězství může nakonec rozhodnout mimořádná krása, silný příběh, snaha o záchranu nebo úsilí místních patriotů uspět v konkurenci z celé republiky, což je právě případ Orlové.

Lipovou alej v těsné blízkosti kostela Narození Panny Marie nominovala do soutěže tisková mluvčí města Mgr. Nataša Cibulková, za což jí patří velký dík. "Tato alej vede do Zámeckého parku a Zámecký park je nejen krásné místo, ale má i svou atmosféru a minulost, která je úzce spojená s historií našeho města a osudy jeho občanů," zdůvodňuje výběr aleje Mgr. Cibulková.

Úsilí orlovské patriotky a pospolitost orlovských občanů letos padly na úrodnou půdu. "Mám z toho obrovskou radost a věřím, že Orlované ji budou mít taky. Mám naše město moc ráda a těší mě každý jeho úspěch," svěřila se mluvčí Orlové.

Děkujeme všem, kteří poslali hlas Zámecké aleji.


Datum zveřejnění/aktualizace: 11.1.2021

Zpět na výpis