HASIČI Z ORLOVÉ-MĚSTA DOSTALI NOVÝ TRANSIT

NOVÝ DOPRAVNÍ TRANSIT SDH ORLOVÁ-MĚSTO

Sbor dobrovolných hasičů Orlová-Město obdrželi nový dopravní automobil Ford Transit. Klíče od vozu byly hasičům symbolicky předány na Starém náměstí v Orlové-Městě.

„Jsme velice rádi, že se po čtyřech letech usilovných žádostí podařilo pořídit toto nové vozidlo. Pro naši jednotku je to první nový zásahový dopravní automobil, protože doteď jsme měli starší vozidla z druhé ruky. Transit budeme využívat například při likvidaci bodavého hmyzu, technických a dalších zásazích, kde už nebudeme muset jezdit naší velkou cisternou,“ popsal přínos nového vozu velitel výjezdové jednotky Petr Durčák.

Nové auto usnadní hasičům i dopravu na místo zásahu. „Jsem samozřejmě rád jak za hasiče, tak za občany, že jsme pro jednotku z Orlové-Města mohli pořídit nové auto. Toto je úplně nové vozidlo pořízené z prostředků města, kraje a státu, což mě velice těší, že jsme na to financování nezůstali sami, a všem za to moc děkuji. Doufám, že bude sloužit co nejdéle a co nejlépe,“ řekl při předání vozidla starosta Mgr. Miroslav Chlubna.

  

Pořizovací cena dopravního automobilu činila 1 086 580 Kč. Na pořízení vozu pro hasiče město získalo dotaci z ministerstva vnitra ve výši 450 tisíc korun a dotaci z Moravskoslezského kraje ve výši 225 tisíc korun. Částku ve výši 411 580 korun uhradilo město.


Datum zveřejnění/aktualizace: 7.1.2021

Zpět na výpis