STAVBĚ OBCHVATU KARVINÉ SE DAŘÍ I DÍKY POČASÍ

Obchvat Karviné v délce bezmála tří kilometrů uleví občanům odvedením tranzitní dopravy mimo zástavbu statutárního města. Po jeho zprovoznění, které se předpokládá za dva roky, dojde rovněž k úbytku hluku a zplodin vypouštěných do ovzduší a zvýší se plynulost automobilové dopravy na silnici I/67.

Během posledních týdnů roku 2020 stavba pokračovala díky počasí, které má být dle předpovědí příznivé i nadále. V celé trase navržené silnice proběhla pokládka geotextílie a sanační vrstvy. Zároveň byly lokálně tvořeny vertikální odvodňovací drény k vysušení podloží.

„Stavební práce postoupily také na konci plánované přeložky silnice I/67, kde zhotovitel zahájil realizaci násypu do jezera. Kompletně je již dokončena přeložka plynového vedení v hlavní trase. Práce se nezastavily ani v procesu tvorby realizační dokumentace stavby a odborníci se rovněž připravují na vybudování mostu přes řeku Olši,“ informoval Mgr. Miroslav Mazal z týmu komunikace ŘSD ČR.

Předpokládaná cena kompletní stavby byla cca 1,1 miliardy korun, reálný účet dle smlouvy vyjde přibližně na 899 milionů korun. Obě sumy jsou počítány bez DPH. Výsledná částka bude spolufinancována z fondů EU.



Připojené dokumenty:

Infoleták k obchvatu Karviné 12/2020 PDF [403.9KB] 3.1.2021

Datum zveřejnění/aktualizace: 3.1.2021

Zpět na výpis