KAM S ODPADY V ORLOVÉ PORADÍ NOVÁ BROŽURA

Brožurka věnovaná sběru a třídění odpadů v Orlové míří do schránek všech rodinných domů a částečně také na sídliště.

V brožuře najdou občané užitečné informace o místním systému odpadového hospodářství, termíny svozu tříděných složek odpadu, provozní dobu sběrných dvorů a druhy odpadů, které přijímají, možné způsoby úhrady poplatku za svoz odpadu, desatero správného třídění a zero waste i spoustu zajímavých statistických údajů.

Koncem roku 2020 byla zahájena distribuce brožury věnované odpadové problematice ve městě. Brožury budou doručeny do schránek všech rodinných domů na území Orlové a částečně také na sídliště.

Brožura obsahuje řadu zajímavých statistických údajů, které naznačují, kolik odpadů vyprodukuje průměrný občan města Orlové, jaká je skladba domovního odpadu, anebo kolika sběrnými nádobami na odpad město disponuje.

Občané se z brožury dozvědí, jak mohou předcházet vzniku odpadů, jakým způsobem mohou hradit poplatek za svoz odpadu, dále si ujasní pojmy jako zero waste či recyklační koloběh a seznámí se s desaterem správného třídění.

Brožura rovněž obsahuje všechny termíny svozu odpadu a jeho separovaných složek, informace o provozní době sběrných dvorů a druzích odpadu, které přijímají, a spoustu dalších užitečných informací.

Orlová svým obyvatelům nabízí propracovaný systém odpadového hospodářství, který se neustále rozvíjí.

Tento systém však může fungovat pouze za předpokladu, že občané jsou maximálně informovaní o možnostech nakládání s odpadem, který dennodenně produkují. 

Z toho důvodu město zavádí novou tradici a každoročně vydává brožuru, v níž najdou občané všechny potřebné informace o odpadech.

Aktuální brožuru vydalo město Orlová ve spolupráci se společností SMO, autorizovanou obalovou společností EKO-KOM, společností ASEKOL a dalšími partnery.


Datum zveřejnění/aktualizace: 2.1.2021

Zpět na výpis