MOBILNÍ BUFET DOJEL NA NABÍZENÝ SORTIMENT

„Jménem pacientů nemocnice Orlová, zvláště z LDN 2, velice děkujeme milé paní Pavlínce, majitelce a vedoucí bufetu v nemocnici Orlová, za její záslužnou činnost, kdy s laskavým, příjemným a veselým přístupem přijížděla s těžkou klecovou skříní na pokoje pacientů, aby měli možnost si nakoupit chybějící hygienické potřeby, ale také minerálku, perlivou vodu, kávu, sladkosti, oplatky, sušenky, čokoládu a jiné trvanlivé potraviny a nealkoholické pivo, které měla v nabídce,“ napsaly nám pacientky Julie Lubasová z Havířova, Soňa Širanová z Orlové-Poruby a Danuše Bedánová z Karviné.

A pokračují: „My pacienti velice oceňujeme a chválíme tuto její obchodní činnost, tedy provozování pojízdného nemocničního bufetu, zvláště v nynější koronavirové epidemii, kdy platí zákaz rodinných návštěv. Proto nejen pro ležící nechodící pacienty to byla jediná možnost, jak si dokoupit potřebné věci a rozměnit si peníze na jednodenní televizní poplatek 30 Kč do automatu.“

Pacientky ještě s lítostí dodávají, že tento pojízdný nemocniční bufet byl během listopadu 2020 paní Pavlínce z neznámého důvodu zakázán, což je pro všechny pacienty velmi smutné.

„Milá Pavlínko, děkujeme vám za vše, a bude-li to možné, žádáme o opětovné provozování tohoto pojízdného nemocničního bufetu,“ vzkazují paní Lubasová, Širanová a Bedánová.

S dotazem na důvod ukončení provozu mobilního bufetu jsme proto oslovili mluvčí Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj Ing. Věru Murínovou.

„Provoz mobilního bufetu byl znemožněn z čistě medicínských důvodů. Původní myšlenkou mobilního bufetu bylo nabízet pacientům základní sortiment jako vodu, ovoce či hygienické potřeby. Nabídka se však rozšířila i o zákusky, sladkosti a další položky, které jsou s ohledem na předepsané diety našich pacientů nepřijatelné. Chápeme pacienty léčebny i dobrý úmysl provozovatelky mobilního bufetu, ale s ohledem na zdraví našich pacientů toto nemůžeme tolerovat,“ sdělila mluvčí nemocnice.

Dodala, že provozovatelka mobilního bufetu byla na tuto skutečnost zdravotnickým personálem opakovaně upozorněna.


Datum zveřejnění/aktualizace: 21.12.2020

Zpět na výpis