DĚTI ZE ŠKOLKY HUSOVA SE STRAŠIDEL NEBOJÍ

Halloweenské radovánky v MŠ Husova

"Jednou venku při setmění,
děti v strašidla se mění."

Proměnu v pohádkové, strašidelné bytosti si děti ze třídy Motýlků z MŠ Husova v Orlové Městě užily hned dvakrát během jednoho měsíce. Poprvé to byl týden Halloweenského řádění, kdy se děti seznamovaly s touto tradicí, která se postupně začíná rozmáhat i u nás.  Vyzkoušely si, jaké to je býti duchem, nebo třeba ježibabou, s níž si upekly z listového těsta hadí ocásky.

Vydávat a poslouchat strašidelné zvuky, vytvořit bublající lektvar, nebo se přímo proměnit v ducha pomocí prostěradla byl pro mnohé děti vskutku nevšedním zážitkem. Velice poutavé také bylo vydlabávání dýně, do které vyřezaly obličej, a jak si děti samy vybraly, obličej hodně usměvavý.

Vložením svíčky vznikla Halloweenská lucerna, jež ozdobila okénko ve školce. Završením našeho týdne byl rej v převlecích. Již od rána přicházely děti v maskách, ve kterých si užívaly dopoledne plné soutěží a vše bylo zakončeno ochutnávku Halloweenských muffinků a taktéž s udělováním strašidelných diplomů.

Týden se s týdnem sešel a začal adventní čas. A naše třída se proměnila podruhé, tentokráte v pekelné doupě plné čertíků. Postavit si peklo, vytvořit do něj čerty a prožívat čertovský týden bylo pro děti opět zábavné a myslím si, že si jej užily stejně jako Halloweenský týden.

Děti si vyzkoušely pekelné činnosti, vaření brambor a hlavně jejich ochutnávku. Závěrem týdne nás navštívil čert, ale aby toho strašení nebylo příliš, přivolali jsme si na pomoc Mikuláše. Tuto návštěvu očekávaly děti trochu s obavou. Nakonec se z nich staly malí hrdinové a vzácné návštěvě zazpívaly písničku, přednesly básničku a za odměnu dostaly zaslouženou nadílku.

Nadcházející adventní dny budeme prožívat v kouzelné atmosféře a na zábavné strašení se budeme těšit zase za rok.

Bc. Naděžda Chorzempová, MŠ Husova


Děti ze školky Husova při svačinceMikulášská v MŠ HusovaMikulášská v MŠ Husova
Datum zveřejnění/aktualizace: 9.12.2020

Zpět na výpis