PRACOVNÍCI REGISTRU VOZIDEL DĚLAJÍ MAXIMUM

Vážení občané,

protože jsme dnes v kanceláři starosty obdrželi stížnost na činnost úředníků na úseku registru vozidel, nemůžeme na ni nereagovat tímto veřejným prohlášením.

Chápeme, že i v této složité době potřebujete vyřizovat přepisy svých vozidel, avšak pokud se Vám stalo, že se na Vás v úřední den nedostalo, zkuste pochopit, že se tak v žádném případě nestalo proto, že by toho úředníci měli už plné kecky. Před podáním své stížnosti proto prosím zvažte všechny okolnosti.

Vzhledem k nouzovému stavu jsou pracovníci Městského úřadu Orlová rozděleni do dvou pracovních skupin. První skupina odboru dopravy má na úseku registru vozidel dva úředníky, druhá jednoho úředníka. Toto pondělí i středu úřaduje skupina s jedním úředníkem na úseku registru vozidel.

Dále jsou dle nařízení Vlády ČR zkráceny úřední hodiny na pět hodin po dva dny v týdnu. Vzhledem k časové náročnosti zpracování žádostí a počtu úkonů prováděných na registru vozidel lze vyřídit pouze omezený počet klientů, přičemž klienty nelze objednávat formou objednávkového systému, protože ten, kdo se dostaví bez objednání a stojí před úřadem frontu už od 7. hodiny ranní, by tak neměl šanci na vyřízení.

Toto prohlášení se týká agendy registru vozidel a nelze jej vztahovat na ostatní agendy.

Velmi nás mrzí nepříjemnosti, které lidem v této situaci vznikají, ale úředníci na odboru dopravy opravdu dělají maximum.


Datum zveřejnění/aktualizace: 16.11.2020

Zpět na výpis