ORLOVÁ SE NEVZDÁVÁ A SHÁNÍ ZUBAŘE DÁL

Stomatologové nejsou k sehnání. Mít svého zubaře je v dnešní době terno. Před časem ho sháněl sousední Bohumín, a když si jeden z nich otevřel ordinaci v Ostravě, tak se tam stály fronty jako za totality na banány. Stomatologa se snaží pro své občany zajistit i orlovská radnice, zatím se jí však moc nedaří.

„V tuto chvíli se nám přes veškerou snahu nepodařilo lékaře – stomatologa získat a otevřít novou ordinaci v Orlové,“ vysvětluje zklamaně místostarostka města Bc. Naděžda Kubalová a dodává: „Přestože jsme požádali Krajský úřad v Ostravě o vyhlášení výběrového řízení, obdrželi jsme odpověď, že do námi navrhovaného výběrového řízení č. 91/MSK/2020 se nepřihlásil žádný uchazeč, tudíž neproběhne a bude pouze založeno.“

Město se ale rozhodně nevzdává. „Přicházíme s nabídkou pro zřízení zubařské praxe. Obracíme se také na Vás, občany našeho města, s žádostí o spolupráci. Pokud byste věděli o někom, kdo hodlá si zařídit stomatologickou praxi v našem městě, uvítáme kontakt na stomatologa. Chceme zájemci o zubní ordinaci nabídnout benefity, které mu rozjezd jeho praxe usnadní,“ oslovuje Orlovany místostarostka.

A v čem spočívá nabídka benefitů? „V možnosti zřízení ordinace v nebytových prostorách města – jedná se o Polikliniku v Orlové-Městě vedle radnice, nebo o prostory v Doubravanu, kde město pomůže se stavebními úpravami. Lékař by buď platil delší dobu snížený nájem, nebo kratší dobu by provozoval ordinaci s odpuštěním nájmu“, upřesňuje místostarostka. Dále město nabízí částečné vybavení ordinace na základě dohody s lékařem, pomoc se zajištěním bydlení ve městě v podobě přednostního přidělení bytu nebo nabídku městské stavební parcely (po přípravě pozemků na ul. Záchranářů).

Situace je i v okolních městech obdobná a proto nám, občanům, kteří jsme přišli o svého zubaře, zatím nezbývá nic jiného, než kontaktovat zdravotní pojišťovnu s žádostí o přidělení stomatologa.

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 23.10.2020

Zpět na výpis