ORLÍ KAŇON OŽIVILY DĚTSKÉ HERNÍ PRVKY

V druhé polovině října byla dokončena instalace dětských herních prvků v Orlím kaňonu v Orlové-Lutyni. Děti se tam teď mohou vyřádit jak na herní sestavě složené ze síťového tunelu, žebříku, skluzavky, lanového mostu a síťového výstupu, tak na svahové skluzavce, která je nejdelší ve městě.

Návrh na instalaci nových herních prvků v Orlím kaňonu podala do participativního rozpočtu na rok 2020 Mgr. Kateřina Burianová a uspěla.

S výsledkem je podle svých slov spokojená. „Sice jsem to prozatím viděla jenom z auta, ale i tak jsem nadšená. Skluzavka ze svahu je super a už se moc těšíme, až ji s dětmi vyzkoušíme,“ svěřila se dvojnásobná maminka.

Herní sestava a nerezová terénní skluzavka, dlouhá osm metrů, vdechly Orlímu kaňonu nový potenciál. Rodiče by v něm do budoucna rádi viděli také houpačky pro batolata a starší děti, které v této části města chybí, a další prvky, které vídáváme na dětských hřištích.

Fantazii se meze nekladou a do participativního rozpočtu na příští rok je opět navržen rovný milion na občanské projekty. Bude-li rozpočet města na rok 2021, jehož je participativní rozpočet součástí, zastupiteli schválen, pak nebude nic bránit tomu, aby občané z vlastní iniciativy hřiště v Orlím kaňonu obohatili o další herní prvky nebo jiný mobiliář.

„Dětské hřiště za bezmála 470 tisíc korun včetně DPH je vedle atypických betonových laviček před základní školou Mládí druhým dokončeným projektem z participativního rozpočtu na rok 2020,“ informuje koordinátorka participativního rozpočtu města Orlové Petra Ožanová, DiS.

Realizace třetího projektu, který nese název Zapomenutá Orlová a bude prostřednictvím informačních panelů připomínat významné budovy a pomníky spojené s vývojem hornického města, je již také v běhu a měl by být v  tomto roce dokončen.


Datum zveřejnění/aktualizace: 22.10.2020

Zpět na výpis