ORLOVŠTÍ SBÍRALI NA DOMÁCÍM MČR ŠTAFET MEDAILE

V sobotu 3. října nás čekal velmi náročný den. Tentokrát jsme se nejen účastnili závodu, ale byli jsme pověřeni uspořádat Mistrovství ČR ve štafetách.

V dnešní složité době jsme až do poslední chvíle nevěděli, zda akce nebude zakázána. Nakonec vše dobře dopadlo a závod se mohl uskutečnit.

Počasí se umoudřilo a umožnilo stavitelům připravit náročné tratě.  Dle pravidel musí mít každý závodník štafety připraveny jiné testové otázky a také musí být pro ně připraveny různé azimutové úseky. Tratě byla vyznačeny nejen fáborky, ale na asfaltovém povrchu také dočasnými spreji. Díky pomoci rodičů i vedoucích z jiných oddílů se podařilo zajistit i rozhodčí na jednotlivá stanoviště.

Základnou pro start a cíl byl areál letního kina, kde byl pro závodníky v provozu i bufet. Čekání na start a poté na výsledky si závodníci zpestřovali využitím hracích prvků jak v areálu kina, tak v blízkém workoutu. Na nástupu závodníky pozdravil starosta našeho města, který také po závodě předal závodníkům zasloužené medaile.

Závodilo se ve čtyřech kategoriích. Kategorii žáků naše štafeta ve složení Dominik Cienciala, Michal Branny a Šimon Bolek vyhrála. V kategorii žákyň se obě naše štafety dostaly na bednu. Stříbrné medaile dostalo družstvo ve složení Jana Nowaková, Lucie Badurová a Barbara Solichová. Bronzové medaile pak Nella Ligocká, Julie Jordanová a Kateřina Badurová. V kategorii dospělých se naši muži i ženy umístili na neoblíbeném 4. místě.

Vzhledem k omezování sportovních akcí byly zrušeny poslední říjnové závody – tradiční Pacov a Supersprint.  Doufejme, že na jaře již bude situace příznivější a opět se budeme moci závodů účastnit.

Eva Vilhelmová

MSK Orlová

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 5.10.2020

Zpět na výpis