ORLOVŠTÍ HOROLEZCI ZÁVODILI V RABŠTEJNĚ

Mladí horalové

Přijeli jsme na Rabštejn, kde se konal horolezecký závod Mladý horal. Po vysvětlení pravidel závod začal. Náš tým se chystal, aby mohl vystartovat. Lada, Jenda, Zuzka a Luboš byli připraveni vyběhnout. 

Rozhodčí odstartoval a my jsme rychle vyběhli na první stanoviště. Lanové překážky nebyly těžké. Ty jsme zvládli bez problémů. U stavění stanu se nám vůbec nedařilo. 

Uzly jsme vázali rychle. Prusíkování bylo trochu pomalejší, ale vůbec to nevadilo. Buzola nám šla rychle. Neměli jsme žádný problém. Zdravověda nám taky docela šla. Ošetřili jsme zraněnou nohu. Nevěděli jsme, kde jsme, ale jak jsme se podívali do mapy, tak jsme na to hned přišli.

U slaňování už jsme byly unavení, ale zvládli jsme to. Lezení nám šlo. Jenda si vybral těžkou cestu, ale na konec ji vylezl. Pak jsme doběhli do cíle. Najedli se a odpočinuli si. Večer bylo vyhodnocení. Byli jsme 9. Sbalili jsme se a v noci lesem šli k autu.

Za mladší Lada Rutarová

Po příjezdu na parkoviště jsme se vydali pěšky na Rabštejn. Cestu nám usnadnila dodávka, která měla vyvážet batohy, ale protože nic nenaložila, tak naložila nás. Byli jsme sice namačkáni jako sardinky, ale aspoň jsme nemuseli jít pěšky. Po startu nás čekalo slaňování, které jsme zvládli na 1*. Lezení jsme dali za chvilku, protože cesty byly celkem lehké a odcházeli jsme s velkou časovou rezervou.

Poté jsme museli vyjít na kontrolní stanoviště, které bylo na Vinné hoře. Strategicky jsme si vybrali dle nás lepší cestu, ale opak byl pravdou. Pořádně jsme si zašli. Zdravověda se nám povedla úplně luxusně. Ošetřovali jsme paní, která spadla z posedu. Na uzlech jsem byla já a Gabka a uzlovaly jsme, až se nám prášilo od rukou. Stejně rychle vyprusíkovali Kamil a Lucka. Málem jim zapálili lano. 

Na buzolkách nám to ale moc nešlo. Dvakrát jsme se ztratili, a ještě jsme nedokázali složit z písmen slovo – bylo to strašně těžké slovo – VAŘEČKA. Stavění stanu = zázrak a katastrofa v jednom. Protože jsme na to měli 15 minut a dali jsme to za 14:59:78! Chuť jsme si spravili na lanových překážkách. Ty nám šly skvěle a ohromili jsme porotce našim úžasným stylem překonávání překážek. 

Závody se nám všem líbily a všichni jsme měli radost, že se nám poprvé podařilo splnit všechny disciplíny. Už se těšíme na příštího Mladého horala.


Datum zveřejnění/aktualizace: 30.9.2020

Zpět na výpis