ČESKÝ DEN PROTI RAKOVINĚ PROBĚHNE VE STŘEDU 30. 9.

Poslední zářijový den proběhne v náhradním termínu tradiční veřejná sbírka Ligy proti rakovině Praha. Hlavním tématem sbírky je letos léčba a prevence nádorů ledvin a močového měchýře, barva stužky bude zelená.

Kvítek měsíčku lékařského za symbolickou dvacetikorunu budou po Orlové prodávat skupinky dobrovolníků. Nepotkáte-li dobrovolníky ve žlutých tričkách, můžete si zakoupit také e-kytičku (dárcovská sms), anebo přispět na sbírkový účet.

"Vzhledem k aktuální situaci bude prodej kytiček prodloužen pravděpodobně prodloužen až do 1. října, kdy je bude možné zakoupit např. na městském úřadu v Orlové. Vyskytne-li se tato možnost, budeme o ní veřejnost ještě informovat. Vše záleží na tom, zda se kytičky ve středu vyprodají, anebo nějaké zbydou," říká k věci koordinátor Českého dnu proti rakovině v Orlové Bc. Tomáš Siekiera.

Cílem sbírky je preventivně působit na širokou veřejnost prostřednictvím letáků s informacemi a získat za nabízené kvítky měsíčku lékařského prostředky na boj proti rakovině – na nádorovou prevenci, zlepšení kvality života onkologických pacientů, podporu onkologické výuky, výzkumu a vybavení onkologických center.

E-kytičky (dárcovské SMS): 

Posláním dárcovské SMS ve tvaru DMS KVET 30 nebo DMS KVET 60 nebo DMS KVET 90 na číslo 87 777  můžete koupit e-kytičku a podpořit tak Český den proti rakovině. Cena DMS je 30 / 60 / 90 Kč, LPR Praha obdrží 29 / 59 / 89 Kč. Pomáhat nám můžete také pravidelně každý měsíc odesláním  DMS TRV KVET 30 nebo DMS TRV KVET 60 nebo DMS KVET 90.

Více informací o e-kytičkách najdete na www.cdpr.cz/dms.

Číslo sbírkového účtu:

Na sbírkový účet Českého dne proti rakovině  65 000 65 / 0300 je možné přispívat do 30. 11. 2020. Celoročně můžete podpořit projekty Ligy proti rakovině příspěvkem na běžný účet 8888 88 8888/0300.

DĚKUJEME ZA PODPORU!



Připojené dokumenty:

Český den proti rakovině PDF [982.2KB]

Datum zveřejnění/aktualizace: 29.9.2020

Zpět na výpis