AKORD VYROBIL PRO VESNU A POHODU 52 DEK

Aktivní Orlovské a Rychvaldské Dámy se scházejí již několik let. Své uskupení v počtu šestnácti dam trefně nazvaly AKORD. V posledních letech našly útočiště v Náruči, která donedávna sídlila v prostorách bývalé speciální školy na ulici Polní, teď je však čeká stěhování.

Jejich poslední setkání v Náruči bylo tak trošku slavnostní. Zúčastnila se ho nejen místostarostka Orlové Bc. Naděžda Kubalová, ale i ředitelé Vesny a Pohody, aby převzali dar pro své klienty. AKORD totiž vyrobil nádherných 52 dek, které zahřejí naše seniory.

„Všechny tyto deky jsou s láskou pletené, pro dobro lidí stvořené, každému přinesou teplíčko a pohodu…,“ uvedla při předávání krabic s dekami energická Růžena Šajdáková a dodala: „Přejeme všem, aby byli zdraví, spokojení a těšila je vstřícnost všech lidí okolo.“

Velkou radost měla z daru i Hanka Třasková z Pohody. „Naši klienti deky určitě uvítají, jsou moc krásné a příjemné. Zajímavé jsou i menší kusy, které mohou využít zejména vozíčkáři.“ Jak jsme se dozvěděli, ručním pracím se věnují i ženy v již zmíněné Pohodě. „My jsme se pustili do tvoření z ovčího rouna a plsti,“ uvedla Třasková a každé z přítomných dam věnovala „KAPIČKU ŠTĚSTÍ“, kterou vyrobily ženy z Pohody.

„Měla jsem tu čest se zúčastnit této krásné akce, kterou připravilo 16 žen, jež se v rámci neformální zájmové skupiny AKORD scházejí a hledají smysluplné využití svého volného času. V přátelské atmosféře vznikají úžasné věci – háčkované a pletené deky, šály, různé podsedáky, plédy … Mnohý z těchto výrobků zahřeje tělo i duši. Ženy obdarovaly obyvatele Domova Vesna a Domu seniorů Pohoda, a za to jim právem patří velké poděkování,“ uzavřela místostarostka Naděžda Kubalová.

(NC)


Datum zveřejnění/aktualizace: 25.9.2020

Zpět na výpis