ČESTNÁ OBČANKA MĚSTA ORLOVÉ EVA BOBÁKOVÁ

V pátek 18. září se konalo Slavnostní zasedání Zastupitelstva města Orlová, na kterém se předávala čestná občanství, o jejichž udělení rozhodli orlovští zastupitelé dne 9. prosince roku 2019. MUDr. Evě Bobákové byl titul čestné občanky města Orlové byl udělen in memoriam, na pódium Domu kultury města Orlové ho proto přišla převzít její dcera MUDr. Lenka Kristianová.

MUDr. Eva Bobáková, která se po celý život se aktivně podílela na dění ve městě, nás opustila v srpnu 2018. Léta působila na interně v orlovské nemocnici a následně přešla na obvod do Orlové-Poruby. Svou práci vnímala jako životní poslání. Všichni oceňovali její lidský přístup, vstřícnost a pochopení.

Nelze opomenout její práci v městských komisích, včetně komise Zdravého města. Zúčastňovala se celé řady kulturních akcí, vyjadřovala se k celé škále problémů, a to vždy s ohledem na zdraví a spokojený život občanů. Člověk byl pro ni vším. Vnímala jeho potřeby a snažila se rozumně vyhodnotit situaci a následně to podstatné prosadit.

Byla to milá, krásná a inteligentní žena. Člověk, který prosazoval zájmy a potřeby Orlovanů.

K dnešnímu dni má město Orlová již čtyři čestné občany, a to básníka a slezského barda Petra Bezruče (1937), prof. ak. soch. Stanislava Kolíbala (2015), sopranistku Mgr. Martinu Menzi Jankovou (2019) a lékařku MUDr. Evu Bobákovou (2019 in memoriam).


Datum zveřejnění/aktualizace: 23.9.2020

Zpět na výpis