VÝZVA OBČANŮM

Vážení spoluobčané,

asi všichni jsme zaznamenali narůst spoluobčanů v Orlové, kteří nerespektují zákony, nařízení a vyhlášky. Mnohdy porušují pravidla slušného chování, neváží si druhého člověka, neváží si vlastního, cizího, svěřeného, ani našeho společného majetku.

Nelíbí se to Vám, nelíbí se to nám. Dovolím si říci za sebe, za své kolegy, ale i za Vás: „Takové občany v Orlové nechceme“.

Orlová tuto situaci nezavinila. Orlová a Orlováci si takové spoluobčany nezaslouží. Sklízíme plody dlouhodobého neřešení těchto problémů ze strany státu a lidí, kteří mají kompetence k systémové nápravě, aby se občané cítili bezpečně.

Vedení města, radní města a zastupitelé města, již dnes činí kroky, aby se situace zlepšila. Byly ustanoveny první bezdoplatkové zóny. Pracujeme na koncepčním materiálu v boji se sociálně patologickými jevy. Požádali jsme Policii ČR a domluvili se s městskou policií, aby častěji monitorovali místa, kde dochází k inkriminovaným událostem. Hledáme další cesty a způsoby, jak situaci zlepšit.

Zde musím požádat Vás, občany města, o pomoc. Bez Vás to nezvládneme. Musíte ukázat svou občanskou statečnost. Musíte přestat zavírat oči, nebo se raději dívat jiným směrem.

Prosím, když uvidíte situaci, která má být řešena policistou, nebo strážníkem, zavolejte je. Pomůžete nejen těm, na kterých je pácháno protiprávní jednání, ale v budoucnu možná i sobě. Jen připomenu telefonní čísla Policie ČR 158; Městská policie Orlová 156.

Děkuji Vám za to

Mgr. Miroslav Chlubna, starosta Orlové

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 5.9.2020

Zpět na výpis