ZLODĚJ NEUNIKL JEN DÍKY LIDSKÉ VŠÍMAVOSTI A PROJÍŽDĚJÍCÍMU STRÁŽNÍKOVI

Zloděj měl smůlu, že se rozhodl krást v době, kdy jel zrovna kolem strážník v civilu. Při vší smůle netušil, že se dotyčný strážník může pochlubit vynikající fyzičkou, takže zadržet zloděje nebylo pro něj nic složitého...

 Co se vlastně stalo? Svědkyně sdělila, že uslyšela ránu. Proto se vyšla podívat ven, co se děje. Uviděla muže, jak tahá kola ze stojanu. Proto ho okřikla, a on se dal na útěk. Poté, co začala volat na kolemjdoucí a žádat o pomoc při zadržení pachatele, projížděl na kole strážník Městské policie Orlová, který pohotově a okamžitě zasáhnul. Muže dostihnul a zadržel.

 Pachatel sdělil, že přestřihnul lanové zámky u horských kol, které byly uzamčeny ke stojanu na jízdní kola. Nevšiml si ale dalšího lanového zámku. Ten kola spojoval a při snaze vytáhnout jedno z kol ze stojanu, nechtěně udeřil do výlohy vstupního vchodu krytého bazénu na Masarykově třídě v Orlové-Lutyni, čehož si všimla zaměstnankyně bazénu – a jak už jsme uvedli, vyběhla ven...a dál už to znáte. Během útěku držel pachatel v ruce štípací kleště a lanový zámek. Tyto věci pustil až při omezení na osobní svobodě.

 Majitel kol poznal svá kola i oba přestřižené lanové zámky. Sdělil, že kola měl řádně uzamčené právě těmito zámky. Dále uvedl, že obě kola koupil před dvěma týdny v ceně několika desítek tisíc Kč. Pachatel byl předán Policii ČR pro podezření z trestného činu krádeže.

Poděkování si za svou všímavost a rychlou reakci zaslouží svědkyně, která při podivném zvuku vyšla ven a volala o pomoc. Velký dík patří i městskému strážníkovi, který ve svém volnu projížděl ve správnou chvíli správným místem - a zloděje zadržel.  

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 31.8.2020

Zpět na výpis