KRASOBRUSLAŘI NA ORLOVSKÉM LEDĚ

Letošní prázdniny byly pro orlovské krasobruslaře ve znamení tréninku. Jak už jsme se zmínili v minulém čísle, na „Kemp v Kravařích" plynule navázalo soustředění na ORLOVSKÉM ZIMNÍM STADIONU.

„Každoročně pořádáme soustředění krasobruslařů a jsme rádi, že jsme ho mohli uspořádat po čtyřech letech v Orlové. Toto soustředění vzbudilo obrovský zájem. Dokonce takový, že jsme byli nuceni jednu skupinu zrušit, abychom se nějak na ten led vešli. Soustředění slouží k tomu, aby si děti nabraly do nové sezony řadu zkušeností, aby si zlepšily techniku bruslení, skoků, piruet, choreografii nevyjímaje," vysvětluje hlavní trenérka Věra Kramná a dodává: „Máme k dispozici kvalitní trenéry. Jen namátkou uvedu třeba Lukáše Rakowského, který působí v Českém Těšíně. Obrovskou práci tady odvádí i náš bývalý krasobruslař a reprezentant Tomáš Janečko, který se stále pohybuje u krasobruslení. Velkým přínosem je pro nás i svými informacemi a postřehy z pohledu rozhodčího. Tomáš už je rozhodčím první třídy. Děti se na tato soustředění moc těší. Jsou zodpovědné a vědí, že bez tvrdého tréninku to nepůjde."

Malé i velké krasobruslaře čekala v Orlové tělocvična i ledová plocha. „Je to tady moc fajn a hodně se toho naučíme," shodují se všichni. Bylo zajímavé sledovat na ledě děti, které mají za sebou rok, dva či tři roky na ledě a zkušené hvězdy orlovského krasobruslení, jako je již zmíněný Tomáš Janečko. V tělocvičně zase s dětmi pracoval Martin Krhovják, další hvězda orlovského krasobruslení. Je příjemné vidět, že se „pachatelé vracejí na místo činu" a dnes již ostřílení kozáci pomáhají svému mateřskému oddílu vychovávat novou krasobruslařkou generaci. „Jsem pyšná na všechny naše současné i bývalé děti. Ti noví se snaží něco naučit a ti zkušení jim se k tomu zase snaží ze všech sil pomáhat. Nesmírně si vážím Tomáše, Martina a dalších krasobruslařů, kteří se k nám vracejí a přispívají k rozvoji orlovského krasobruslení," uvedla Věra Kramná.

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 24.8.2020

Zpět na výpis