ÚPLNÁ CELODENNÍ UZAVÍRKA RONDLU U NEMOCNICE

Vážení občané,

finální fáze rekonstrukce silnice v ulici na Olmovci a okružní křižovatky u nemocnice si o víkendu 15. a 16. srpna vyžádá úplnou celodenní uzavírku okružní křižovatky u nemocnice. Následující řádky proto čtěte velmi pozorně a důkladně se seznamte s novou dopravní situací tak, abyste předešli nečekaným překvapením, která by Vás mohla nemile zaskočit, zdržet, či Vám jinak zkomplikovat situaci.

Rekonstrukce silnice II/474  ul. Na Olmovci a okružní křižovatky u nemocnice si vyžádá nové 24 hodinové dopravní omezení, neboť o víkendu 15. a 16. srpna  2020 bude probíhat pokládka finálního asfaltového povrchu. Na okružní křižovatce u nemocnice proto dojde k úplné uzavírce silničního provozu, a to od soboty 6:00 hodin ráno do neděle 6:00 hodin ráno. V případě nepříznivých povětrnostních podmínek znemožňujících pokládku asfaltové vrstvy v sobotu, proběhnou práce v neděli, tzn. 16. srpna od 6:00 hodin ráno do 17. srpna  6:00 hodin ráno. Okružní křižovatka bude uzavřena pro veškerou dopravu. Automobilová doprava a linkové autobusy budou vedeny po objízdných trasách, a to následovně:

Za uzavřený úsek z ul. Na Olmovci:

1) po silnici I/67 přes Dětmarovice a Karvinou na silnici I/59 přes Karvinou na silnici II/474 do Orlové

2) směr do centra města po ulici Okružní, Polní a Masarykova.

Za uzavřený úsek z ul. 17. listopadu:

po silnici I/59 směr Karviná, z Karviné po silnici I/67 směr Dětmarovice a silnici II/474 Orlová.

Za uzavřený úsek z ul. Masarykova:

obousměrně po místních komunikacích ul. Polní a Okružní.

Za uzavřený úsek z ul. F. S. Tůmy:

příjezd z ul. Na Olmovci: po místní komunikaci ul. Dětmarovická

příjezd z ul. 17. listopadu: po místní komunikaci ul. Dětmarovická.

výjezd z místní komunikace ul. F. S. Tůmy na ul. 17. listopadu bude umožněn jednosměrným provozem přes chodník kolem nákupního centra COOP Beskydy č. p. 1200

Autobusové zastávky:

„Orlová, Lutyně, nákupní středisko“ v obou směrech bude dočasně neobsloužena, její obsluha bude přemístěna na zastávku „Orlová, Lutyně, STS“

„Orlová, Lutyně, nemocnice“ bude dočasně obousměrně přemístěna na zřízenou provizorní zastávku na ul. Okružní. Linkami příměstské dopravy 873534 a 873 535 a linkami městské dopravy 878501 a 878504 bude tato autobusová zastávka dočasně neobsloužena.

Objízdná trasa pro linky autobusové dopravy:

Linky jedoucí ve směru Orlová, Lutyně, pošta; Orlová, Lutyně, aut. nádraží budou od okružní křižovatky č. 4 (u gymnázia) vedeny obousměrně po ul. Polní a ul. Okružní, mimo spoje linek příměstské doprava 873534 a 873535, linek městské dopravy 878501 a 878504, které budou obousměrně vedeny přes areál nemocnice (sjezd a nájezd z ul. 17. listopadu a z ul. Masarykova po ul. Školní).

Z důvodu obousměrného provozu na ul. Okružní v době úplné uzavírky okružní křižovatky, žádáme všechny občany parkující na této ulici o odstavení vozidel mimo komunikaci a respektování přenosného dopravního značení. Všem občanům pak děkujeme za trpělivost a ohleduplnost během uzavírky.

Grafické znázornění nové dopravní situace je přílohou tohoto článku.

 

odbor dopravy



Připojené dokumenty:

Grafické znázornění dopravní situace při úplné uzavírce OK u nemocnice PDF [2.7MB]

Datum zveřejnění/aktualizace: 14.8.2020

Zpět na výpis