27. SRPNA KONČÍ VYSÍLÁNÍ VE STANDARDU DVB-T

Vážení občané,

jak jste už jistě zaznamenali, v České republice probíhá druhá vlna televizní digitalizace. Po dočasném pozastavení přechodu na nový vysílací standard DVB-T2 aktualizaovala vláda České republiky termíny pro vypínání stávajících sítí. Ve čtvrtek 27. srpna 2020 vypnou vysílání ve stávajícím standardu DVB-T také vysílače Ostrava - Hošťálkovice, Ostrava - Hladnov a Frýdek-Místek - Lysá hora v kraji Moravskoslezském.

Aby Česká televize poskytla svým divákům dostatek času na přeladění, spustila vysílání v novém standardu DVB-T2 již v březnu roku 2018, a to na 26. kanálu. Obyvatelé domácností, kteří stále přijímají signál z končící platformy DVB-T, tak mohou na nový standard přeladit již nyní.

Jelikož se jedná o náročný proces, rádi bychom Vám nabídli pomoc.

S jakýmikoliv dotazy ohledně termínů vypínání, způsobu přeladění nebo jiných technických problémů se můžete obrátit na naše divácké centrum na čísle 2 6113 6113, případně nás kontaktovat na e-mailu info@ceskatelevize.cz. Podrobnější informace jsou zároveň dostupné na webu www.digict.cz. Rovněž přiložený leták proces přechodu na DVB-T2 vysvětluje.

Děkujeme za spolupráci.

Vaše Česká televize



Připojené dokumenty:

Leták - Přelaďte na nový signál DVB-T2 včas! PDF [589.8KB]

Datum zveřejnění/aktualizace: 12.8.2020

Zpět na výpis