ZIMNÍ STADION V ORLOVÉ A JEHO ČÍM DÁL KVALITNĚJŠÍ LEDOVÁ PLOCHA

V loňském roce bylo zimnímu stadionu dopřáno odvlhčení haly proto, aby vlastnosti ledové plochy byly ještě lepší, a to i v teplých měsících. Vzhledem ke skutečnosti, že realizace odvlhčení zimního stadionu byla ukončena těsně před koncem loňské sezony, měli jsme jen pár dnů na vyzkoušení.

V letošní sezoně se vlastně seznamujeme s celou technologií a ověřujeme, jak se chová a jak s ní zacházet. Při provozu technologie odvlhčení zimního stadionu musíme také brát v potaz spotřebu elektrické energie, abychom nepřekročili dohodnutá odběrová maxima.

 Musíme tuto technologii také sladit s technologií chlazení. Obsluha bedlivě sleduje jak teploty, tlaky a spotřebu technologie chlazení, tak i nově nastavenou relativní vlhkost na technologii odvlhčení a regulovat ji dle venkovních teplot a také její spotřebu.

 Jsme přesvědčeni, že nově instalována technologie odvlhčení nám pomůže zlepšit vnitřní klima na zimním stadionu a tím pádem pohodu pro všechny členy sportovních oddílů působících na zimním stadionu a pronájemců ledové plochy.

 Pokud bude vše fungovat jak má, tak by se již nad ledovou plochou neměla v letních měsících a teplých dnech tvořit mlha. Taky by se neměla srážet voda na střešní konstrukci a tím pádem by se mělo zamezit odkapávaní kondenzátu na ledovou plochu, což zamezí tvoření nebezpečných boulí na ledové ploše.

 Věříme, že vše zvládneme ke spokojenosti všech návštěvníků zimního stadionu.

SMO, m.a.s.

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 5.8.2020

Zpět na výpis