ORLOVÁ MÁ ZASE SVOU ORTOPEDICKOU AMBULANCI

V pondělí 3. srpna byla otevřena nová ortopedická ambulance v prostorách Doubravanu. Nachází se v přízemí budovy bývalého finančního úřadu na Masarykově třídě 1000 v Orlové-Lutyni. Ordinační hodiny jsou od pondělí do pátku, vždy od 7 do 11:30 hodin a od 12 do 15 hodin.

Připomeňme si, že v souvislosti s „restrukturalizací" zdravotní péče v NsP Karviná-Ráj, respektive pracoviště Orlová, se původní ortopedický tým rozpadl a většina lékařů si vybrala pro své další působení Karvinskou hornickou nemocnici. „Vzhledem ke zvýšenému zájmu jsme se rozhodli pro otevření ortopedické ambulance na území města Orlové. Ambulance je obsazena „orlovskými ortopedy", kteří tak budou mít blíže ke svým pacientům a ti již nebudou muset za svými lékaři, ke kterým byli zvyklí chodit do ambulance v Orlové, složitě dojíždět," vysvětluje zřízení ambulance v Orlové ředitel Hornické nemocnice MUDr. Tomáš Canibal.

Ordinujícími lékaři zde budou lékaři MUDr. Marel Solák, MUDr. Peter Barabas, MUDr. Jan Blahut, MUDr. Petr Dlabaja, MUDr. Dominika Filuš a MUDr. Ivo Kantor. Myšlenka zřídit v Orlové ortopedickou ambulanci se zrodila právě v jejich hlavách. „Orlovská ortopedie byla věhlasná a její zrušení mi přišlo vůči Orlovanům naprosto necitelné. K Orlové mám kladný vztah už z dětství, vyrůstal jsem tady a několik let jsem pak ve zdejší nemocnici pracoval. Proto mi přišlo logické, zřídit zde tuto ambulanci, takže jsem neváhal a své lékaře podpořil," podotýká ředitel Karvinské hornické nemocnice.

„Město mělo velkou radost, když se Hornická nemocnice začala zajímat o vhodné prostory pro ambulanci. Našli jsme prostory na Doubravanu a po dohodě se pustili do práce. Chvilku to trvalo, ale jsem nadšený, že se to povedlo. Lékaři se opět vrátí ke svým pacientům a přímo v místě jejich bydliště. Lidé budou nadšení," uvedl starosta Orlové Mgr. Miroslav Chlubna.

„Hned, jak jsem objevil informaci o zřízení ambulance v Orlové, jsem zvedl telefon a objednal se. Půl roku mě bolí koleno, stále jsem to odkládal, protože se mi nechtělo do Karviné. Auto nemám a autobusem je to komplikované," svěřil se nám třiašedesátiletý bývalý horník František. „Jsem objednaný už na příští týden, to je skvělé," dodal. Paní Hana je po operaci pravé kyčle, kterou absolvovala před třemi lety ještě v Orlové. „Tentokrát mě bolí levá, ale říkala jsem si, že to rozeženu pomocí brufenu. Bohužel, marně. Ani nevíte, jak jsem ráda, že tady ta ortopedie je," uvedla tato sedmdesátiletá elegantní dáma.

Objednávky přijímá sestra ortopedické ambulance Lucie Gellnarová na telefonním čísle: 725 669 173.

(NC)


Datum zveřejnění/aktualizace: 3.8.2020

Zpět na výpis