DĚTI Z PORUBY DOSTALY I KOLOTOČ

Stávající dětské hřiště na ulici Spojenců v Orlové-Porubě se v těchto dnech rozšířilo o několik herních prvků. S pracemi se začalo 13. července a dnes je již hotovo. Děti se mohou těšit na roztáčecí kolotoč pro všechny věkové kategorie, pružinové houpadlo Berušku, prohazovací stěnu, kterou lze využít i jako psací tabuli, a na celokovovou trojhrazdu.

Celkové náklady na rozšíření hřiště včetně zatravnění dotčených ploch představují částku ve výši 98 tisíc Kč, z toho 30 tisíci Kč přispěla společnost Heimstaden Czech s.r.o., dříve Residomo.

„Postupně jsme v každé části města vybudovali větší dětské hřiště s herními prvky pro různé věkové kategorie, které jsou moderní a odpovídají všem bezpečnostním požadavkům. Chceme, aby si naše děti měly kde hrát a maminky si mohly v klidu při sledování svých ratolestí posedět na lavičce," vysvětluje starosta města Orlové Mgr. Miroslav Chlubna. „Přivítali jsme dar společnosti Heimstaden Czech ve výši 30 tisíc, jako příspěvek na rozšíření dětského hřiště o další herní prvky.  Rozšíření hřiště bezpochyby uvítají tamní obyvatelé, kteří jsou právě nájemníky bytů ve správě již zmíněné společnosti," dodává starosta Orlové.

„Domov není jen byt, ale i okolí, ve kterém žijeme. Upravené veřejné prostranství, které má smysluplné využití, je náš společný zájem. Jsem rád, že to cítíme stejně," říká generální ředitel Heimstaden Jan Rafaj.


Datum zveřejnění/aktualizace: 31.7.2020

Zpět na výpis