MĚSTSKÁ POLICIE NA VÝBORNOU!

Orlovští strážníci dnes v noci zadrželi zloděje se stavebními kolečky a nákladem šesti plastových kýblů s pastovitou omítkou.

 Všechno to začalo na ulici kpt. Jaroše, kde před čtvrtou hodinou ráno zahlédl všímavý občan muže, kterak si to „šmaruje" se stavebními kolečky a nákladem nějakých plechovek. Tento občan nelenil a zavolal na městskou policii. Ta okamžitě vystartovala na místo a sledovala v trávě stopy od stavebních koleček. Vedly k Základní škole na ulici Mládí v Orlové-Lutyni, kde probíhají stavební práce. Nakonec tuto osobu v kšiltovce, s batohem na zádech a stavebními kolečky spatřili poblíž zimního stadionu, kde se jim ho podařilo zadržet.

 Strážníci zjistili, že zrovna včera přivezli řemeslníci na stavbu 24 kýblů již zmíněné pastovité omítky a při kontrole jich na místě zbylo 17. Zbývající počet měl v kolečkách zadržený muž, přičemž jedno balení se mu podařilo vyklopit do trávy.  

 „Škoda odcizeného materiálu přesáhla hodnotu 5000 Kč, tudíž se jedná o trestný čin krádeže. Zvláštní poděkování patří oznamovateli, který zvedl telefon a zavolal na městskou policii. Je to příklad skvělé spolupráce mezi občany a městskou policií. Ještě jednou moc děkujeme," uvedl zástupce velitele městské policie Mgr. Milan Páleník.

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 30.7.2020

Zpět na výpis