AKTUÁLNĚ PLATNÁ OPATŘENÍ PROTI KORONAVIRU

Od soboty se zavádí plošná povinnost nosit roušky na hromadných akcích nad 100 návštěvníků, které se konají ve vnitřních prostorách. Toto nařízení bude platit především pro organizované koncerty a párty, ale i pro pohřby a svatby. Opatření se ale nevztahuje na kluby a restaurace za běžného provozu.

Už od pátku platí povinnost nošení roušek při návštěvě zdravotnických a sociálních opatřeních nebo nákupu v lékárně v Ústeckém a Libereckém kraji.

Naopak Moravskoslezský kraj od pátku některá opatření rozvolňuje. V celém kraji se mohou konat akce do 1000 lidí, musejí ale mít roušky. Ty budou nadále povinné v MHD, návštěvy v nemocnicích a domovech pro seniory budou možné pouze s respirátorem. Bary a restaurace mohou nyní otevírat v 8:00 a zavřít v 24:00. Přeshraniční pracovníci musejí jednou za týden předložit negativní test PCR. Na Bruntálsku se však mohou roušky nosit pouze ve zdravotnických zařízeních.

Od pondělí dochází k dalším změnám, hromadné akce budou možné pouze do 500 lidí, nyní je to 1000.

Důvodem zavádění nových pravidel je rychlý nárůst nově nakažených. V posledních třech dnech přibyly denně přes dvě stovky nových pacientů.

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 24.7.2020

Zpět na výpis