SPOLEČNÉ TÁBORY PRO DĚTI Z ORLOVÉ, DOUBRAVY A PETŘVALDU

Když se lidé spojí, a v tomto případě dokonce obce, tak z toho mají užitek obyvatelé celého mikroregionu. Příkladem může být i šest příměstských táborů pro děti z Orlové, Petřvaldu a Doubravy, které pro všechny tři obce organizuje Dům dětí a mládeže v Orlové.

Děti v jednotlivých turnusech čeká pestrý a bohatý program, přičemž každý tábor je zaměřen na něco jiného. Ve dnech 13. až 17. července proběhly „Barevné prázdniny" a „Veselý červenec". Na srpen jsou připraveny další čtyři příměstské tábory, které budou opět sdružovat děti ze všech tří obcí. Od 3. do 7. srpna to bude „Příměstský tábor s tanečním klubem JOY", na něj naváže tábor „Toulky krajem" a v termínu od 17. do 21. srpna „Příměstský tábor s angličtinou" a „Cesta kolem světa aneb Letem, světem, vzducholetem".

„Všechny tyto tábory vznikly v rámci projektu MAP II – ORP ORLOVÁ, jehož cílem je podporovat společné plánování a sdílení aktivit v obcích. Cílem je propojit obce v rámci rozšířené působnosti, organizovat společné akce pro děti, pedagogy a v konečném důsledku i pro širokou veřejnost. Chceme si vyměňovat zkušenosti a poznatky nejen v oblasti vzdělávání, ale současně i organizovat takovéto pěkné akce pro naše děti. Žijeme přece v obci s rozšířenou působností a měli bychom se vzájemně znát," podotýká místostarosta Miroslav Koláček. 

(NC)


Datum zveřejnění/aktualizace: 23.7.2020

Zpět na výpis