PŘED BAZÉNEM A STADIONEM BUDOU CYKLOBOXY

V pátek 17. července bude zahájena instalace cykloboxů, které jsou v Orlové naprostou novinkou. Městu se tak daří realizovat další občanský návrh podaný do participativního rozpočtu pro rok 2019, který se sice nedostal mezi vítěznou čtveřici, ale je velmi užitečný a zkvalitní jak život občanů našeho města, tak pobyt jeho návštěvníků.

Cykloboxy pro šest kol, popřípadě tři kočárky, budou umístěny u krytého bazénu v centru Orlové. „Já jsem pracovně spojen jak s krytým bazénem, tak se sportovním areálem, a vím, že zejména maminky, které chodí na krytý bazén, potřebují bezpečně uložit kočárky. Na krytém bazénu už ale není ani metr čtvereční, který bychom jim mohli poskytnout, takže tohle je určitě řešení, které by mohlo pomoct,“ uvedl tehdy ke svému návrhu do participativního rozpočtu Petr Lukaštík.

Cykloboxy pro osm kol budou umístěny u zimního stadionu. Také toto místo v návrhu Petra Lukaštíka zaznělo a ve sportovním areálu má bezpochyby své opodstatnění, což potvrzuje i ředitel Městského sportovního klubu Orlová. „Určitě jsme moc rádi, že cykloboxy u zimního stadionu budou, protože některé děti jezdívají na tréninky na kole a s touto novinkou budou mít kola opravdu bezpečně zajištěná,“ řekl Ing. Michal Kozák.

Jak na instalaci cykloboxů u krytého bazénu, tak u zimního stadionu, se městu podařilo získat finanční příspěvek z nadací. „Cykloboxy u bazénu jsou v rámci programu Podpora regionů spolufinancovány Nadací ČEZ, a to částkou ve výši 70 tisíc korun. Instalaci cykloboxů u zimního stadionu podpořila v rámci programu Pro region Nadace OKD, a to částkou ve výši 40 tisíc korun,“ upřesňuje vedoucí odboru rozvoje a investic Ing. Martina Szotkowská.

Dohromady vyjde dodávka a instalace cykloboxů na zhruba 272 tisíc korun, přičemž 110 tisíc korun činí celková výše nadačních příspěvků. Nové cykloboxy bude moci veřejnost využívat asi od půlky září. Pokud se novinka osvědčí, bude město v umísťování cykloboxů pokračovat.



Datum zveřejnění/aktualizace: 10.7.2020

Zpět na výpis