ADRA OTEVÍRÁ NOVÝ DOBROVOLNICKÝ PROGRAM PRO OSAMĚLÉ SENIORY V DOMÁCNOSTECH

 Dobrovolnické centrum ADRA v Orlové otevírá začátkem léta nový dobrovolnický program pro osamělé seniory žijící v domácnostech. Do jedinečného projektu „Dobrovolníci domů" hledáme vhodné zájemce – seniory i dobrovolníky. 

 Předpokladem pro zařazení dobrovolníka do programu je absolvování proškolení a vstupní pohovor. Dobrovolníci věnují seniorům v domácnostech přibližně 1 hodinu týdně. Na základě společné domluvy tráví užitečně svůj volný čas povídáním si, hraním her, čtením, luštěním, procházkou atd. ADRA koordinátoři vždy pečlivě vybírají daného dobrovolníka k jednotlivým seniorům tak, aby návštěvy probíhaly v naprosté harmonii. Tato příležitost je proto vhodná pro každého seniora, který se cítí osamělý a uvítal by nový přátelský vztah.

 Senioři se s ADRA dobrovolníky cítí velmi šťastně. Radost a potěšení je však na obou stranách. Získané životní zkušenosti a pomoc je vzájemná. „Musím se přiznat, že dobrovolnictví mi hodně dává. To, že mohu být někomu užitečná, pomáhá i mně. Můj život opět začal dávat smysl,", to jsou jen střípky slov jedné dobrovolnice, která v programu „Dobrovolníci domů" již v minulosti působila.

V případě zájmu, prosím, hlaste se na e-mail veronika.sutova@adra.cz nebo na telefonním čísle 739 605 901. Nejbližší školení pro zájemce o dobrovolníky proběhne v Orlové 18. června 2020 v 16:00 v Komunitním centru Maják, ulice B. Němcové 853, Orlová-Poruba.


Datum zveřejnění/aktualizace: 17.6.2020

Zpět na výpis