Poctivé dobroty z farmy se nově rozvážejí i po Orlové

Služba každodenního rozvozu pečiva, mléčných výrobků, uzenin a dalších specialit od lokálních producentů se právě v těchto dnech rozjíždí také v naší Orlové.

Rozváží se vždy čerstvé produkty, každé ráno přímo z farmy, v ekologických obalech a zdarma až do domu. Děje se tak v rámci projektu OdMistnich.cz, který vznikl na Rožnovsku s myšlenkou propojovat místní producenty s místním trhem, a tak je podpořit v boji proti hrozícímu krachu v době koronavirové krize. 

„Větší rozměr dává projektu skutečnost, že jde opravdu o podporu místních, doslova o podporu souseda, který se snaží něco vyrábět z poctivých surovin, navzdory dnešní době, kdy jsou supermarkety otevřené od rána do večera. Dalším bonusem je bezplatný dovoz ke komukoliv,“ říká k projektu jeho propagátorka Šárka Reková.

Objednávání čerstvých potravin funguje na bázi klasického e-shopu, kdy si zákazník nakoupí on-line, zaplatí on-line a zvolí si, v který den a hodinu chce zboží dovézt, a to až na tři měsíce dopředu.

„Výrobci s námi rádi spolupracují, protože se snažíme nepodrážet jim ceny. Zboží, které nabízíme na stránkách www.odmistnich.cz nebude nikdy dražší, než kdyby ho zákazníci kupovali u samotného výrobce. Ovšem malí producenti většinou nemají možnost prodávat své výrobky on-line, proto rádi využijí toho, že si jejich čerstvou produkci objednají zákazníci v daných lokalitách, do kterých jsme schopni zboží dovézt,“ dodává Šárka Reková s tím, že lokality se neustále rozšiřují.

Informace o nabízených produktech a novinkách lze získat buď na výše uvedených webových stránkách, anebo ve facebookové skupině OdMistnich.cz (@podporujSousedy), popřípadě v podskupině OdMístních.cz Karviná, Orlová, Rychvald a okolí.


Datum zveřejnění/aktualizace: 11.6.2020

Zpět na výpis