ŘIDIČI MOHOU PARKOVAT U LETNÍHO KOUPALIŠTĚ

V závěru minulého týdne jsme upozornili občany na skutečnost, že od 1. června dojde k úplnému záboru parkoviště pod kinem Vesmír pro staveniště stavby Humanizace a revitalizace centra Orlové-Lutyně. Zároveň pro příjezd na staveniště byla určena komunikace Kpt. Jaroše a v tomto úseku bude rovněž zrušena možnost parkování. A kde tedy mohou lidé parkovat?


„Od pátku 29. května mohou dodávky i osobní automobily parkovat na parkovišti u letního koupaliště. Městská policie tam samozřejmě zintenzívní dohled, a stejně tak zvažujeme i zavedení kamerového systému," vysvětluje starosta města Mgr. Miroslav Chlubna a dodává: „Další parkování pro osobní auta je možné u Esamu a u knihovny. Poměrně volná je kapacita parkovišť u Doubravanu a na ulici Rydultowské, kde nedávno vzniklo pěkné nové parkoviště." Dále se starosta zmínil o příslibu zhotovitele stavby, že na přelomu kalendářního roku by mohlo být zpětně občanům umožněno parkování pod Vesmírem.
Děkujeme všem občanům za vstřícnost a pochopení. Je zřejmé, že tak velká stavba s sebou ponese spoustu problémů v podobě zvýšené hlučnosti, prašnosti včetně komplikací s parkováním, ale věřme, že to vše brzy pomine a ve finále se konečně dočkáme pěkného a moderního centra města.


Datum zveřejnění/aktualizace: 28.5.2020

Zpět na výpis