ORLOVÁ POKRAČUJE V ZATEPLOVÁNÍ ŠKOLSKÝCH OBJEKTŮ

V průběhu května odstartovaly v Orlové stavební práce na zateplení tří školských objektů. Hned zkraje měsíce se začalo s realizací energetických úspor v areálu Základní školy Mládí v Orlové-Lutyni. Jedná se již o 3. část projektu a týká se rovnou tří pavilonů a spojovací chodby. Práce si vyžádají náklady ve výši 11,2 mil. Kč a měly by být ukončeny koncem prázdnin.
Řemeslníci nastoupili v minulých dnech i do mateřské školy na ulici kpt. Jaroše. I tady se vyměňují okna a dveře, zatepluje se obvodový plášť, střecha, odstraňují a opravují se terasy. Nezapomnělo se ani na opravu vzduchotechniky. I tady by měly být práce dokončeny do konce srpna. Náklady představují částku ve výši 7,4 mil. Kč.
Druhá část zateplovacích prací bude pokračovat v objektu Základní školy U Kapličky v Orlové-Lutyni. Zateplení fasády, střechy, nových hromosvodů a výměny vstupních dveří a oken se dočkají tři pavilony. Práce odstartovaly v půli května a termín dokončení se předpokládá 1. září. Náklady by neměly překročit částku 10,5 mil. Kč.
„Město se pečlivě stará o své objekty a zvlášť velkou pozornost věnuje školám a školkám. Pryč by měly být doby, kdy ve škole bylo dětem v létě horko a v zimě chladno. Všechny tyto objekty prošly v uplynulých letech rekonstrukcí a modernizací tak, aby děti i jejich pedagogové se v nich cítili komfortně," uvedl místostarosta Miroslav Koláček.
(NC)


Datum zveřejnění/aktualizace: 27.5.2020

Zpět na výpis