DO ORLOVSKÝCH MATEŘINEK NASTOUPILO V PONDĚLÍ 310 Z 813 DĚTÍ

Orlová otevřela v pondělí 25. května všechny mateřské školy na území města. V mateřinkách máme zapsáno 813 dětí. Nejvíce z nich (159) navštěvuje MŠ Ke Studánce a nejméně (16) Polskou mateřskou školu. Město, coby jejich zřizovatel, uzavřelo hned zpočátku pandemie koronaviru všechny mateřské školy a zřídilo pouze hlídání pro děti rodičů v první linii.

S ustupujícími opatřeními padlo rozhodnutí, že orlovské mateřské školy opět otevřou své brány v pondělí 25. května a ředitelky škol zjišťovaly zájem rodičů. Ten byl původně více než padesátiprocentní a do školek mělo nastoupit 422 dětí. Problémy a nárůstem pozitivních na covid-19 ovlivnily i zájem rodičů o mateřinky a ve finále ze 422 původně avízovaných dětí jich nastoupilo pouze 310.

Školkám to nijak nekomplikuje život a rodičům přítomnost dětí ve školkách usnadní život. „Jsem neskutečně šťastná, že už školky zase fungují. Babičky nemáme a s Lucinkou jsem musela zůstat doma. Pracuji v restauraci, a když se v pondělí otevřely, mohla jsem hned nastoupit. Teď se jenom modlím, aby malá nedostala rýmu nebo kašel, protože to bych s ní zase musela být doma a peníze potřebuju," svěřila se nám osmadvacetiletá servírka Zuzka.  O rok starší maminka Petra k tomu dodala: „My jsme našeho Káju do školky nepustili. V práci jsem si domluvila home-office a o Káju se starám raději sama. Je to pro nás náročné, ale daleko lepší, než kdybychom se nakazili. Stačí, že manžel musí do práce."


Datum zveřejnění/aktualizace: 27.5.2020

Zpět na výpis