Vyjádřete se k možné budoucí podobě nového skateparku!

Město Orlová má od května zpracovanou studii možné budoucí podoby nového skateareálu, který by se mohl nacházet na travnaté ploše vedle sportovního a dětského hřiště v ulici Ke Studánce. V rozpočtu města pro letošní rok byly rovněž vyčleněny finanční prostředky na zpracování projektové dokumentace. Než se ale začne dodavatel projektu vybírat, chce město oslovit veřejnost, aby se prostřednictvím ankety k novému sportovišti vyjádřila.

Svůj názor můžete vyjádřit zde:

https://www.survio.com/survey/d/F9H4A5W8B0D1S4U9T

Relevantní připomínky občanů budou zohledněny v projektové dokumentaci. „Připomínky ke studii na výstavbu skateareálu mohou občané zasílat rovněž na email podnety@muor.cz,“ informuje vedoucí odboru rozvoje a investic Ing. Martina Szotkowská. „Výstavba nového skateareálu se bude realizovat pouze za předpokladu, že se na něj městu podaří získat nějakou dotaci,“ zdůrazňuje starosta Orlové Mgr. Miroslav Chlubna.

Hlavním iniciátorem výstavby nového skateparku je spolek Skateboarding Orlová, který tak reaguje na potřeby nastupující generace jezdců. Zatímco místní skateboardová komunita je na vzestupu a ze skateboardingu se brzy stane olympijská disciplína, současný orlovský skatepark je podle místních jezdců na prkně zastaralý a nevyhovující.

„S výslednou studií jsme hodně spokojení. Je vidět, že studii vytvořila specializovaná firma, která se výstavbou skateareálů zabývá přes 15 let. Jsme moc rádi, že nám město umožnilo podílet se na zpracování této studie, protože výsledkem je materiál šitý na míru místní komunitě mladých skateboardistů, bikerů, in-line bruslařů i koloběžkářů a dalším vyznavačům adrenalinových sportů tohoto typu,“ říká ke studii zástupce spolku Skateboarding Orlová Bc. Jiří Kamýček.



Připojené dokumenty:

Studie PDF [4.8MB]
Hluková studie PDF [1.0MB]

Datum zveřejnění/aktualizace: 25.5.2020

Zpět na výpis