ORLOVŠTÍ DOBROVOLNÍCI JSOU SKVĚLÍ

Milí čtenáři,

kdybych mohla shrnout poslední tři měsíce z pohledu koordinátorky dobrovolníků v Orlové, napadají mě jen ty nejváženější a nejlaskavější slova. Není divu, že se i v našem malém městě daří dobrovolnickému nadšení. Setkala jsem se s desítky zpráv od Vás občanů, ve kterých jste nám nabízeli svou pomoc. Bylo velmi líbivé a potěšující číst tyto vzkazy. Uvědomila jsem si, že s Vaším životním postojem a nasazením můžeme všichni společně pomáhat v jakékoliv pro nás známé i neznámé situaci.

Nouzový stav zasáhl do životů každého z nás. Díky dlouholetým ADRA dobrovolníkům jsme mohli ve spolupráci s městem Orlová zprostředkovat dobrovolnickou službu - nákupy osamělým seniorům v domácnostech. Propojily se tak osudy lidí dobrovolníků a seniorů, které jsme touto činností uchránili před případnou nákazou COVID-19. Musím také vyzdvihnout šikovné a zručné zaměstnance Základní školy v Orlové, ale i ostatní občany města. Právě díky nim jsme distribuovali nemalé množství roušek do našich spolupracujících organizací (domovů seniorů, nemocnice). Bez Vaší ochoty bychom nedokázali vytvořit tak pevnou a propletenou síť pomoci. Ještě jednou moc děkujeme.

Nyní se pomalu vracíme do svých zaběhnutých kolejí. Věřím, že každá doba přinese s sebou vždy i něco pozitivního. ADRA v Orlové otevírá nový dobrovolnický program „Dobrovolníci domů". Chceme být blíže všem osamělým seniorům v domácnostech a poskytnout jim společníka pro trávení volného času. Pokud Vás oslovila tato myšlenka pomoci nebo znáte člověka ve svém okolí, jenž by byl rád za milou návštěvu, neváhejte mě kontaktovat na telefonní čísle 739 605 901.

Ráda bych také pozvala všechny nové zájemce o dobrovolnictví na úvodní školení, které se koná 18. června 2020 v 16:00 – 19:00 hod. v Domově seniorů Vesna, Kpt. Jaroše 999, Orlová-Lutyně (společenská místnost v přízemí). Další informace o současných dobrovolnických programech naleznete na stránkách www.adraorlova.cz.

Dobrovolnictví je krásná a obohacující věc. Stojí za to být její součástí! Těším se na nové dobré duše a laskavá srdce.

 

Ing. Veronika Šutová

Koordinátorka dobrovolníků ADRA v Orlové a Petřvaldě

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 21.5.2020

Zpět na výpis