Lesní hřiště nově nabídne i atrakce pro nejmenší

Poslední červnový týden se v orlovském lesoparku rozběhnou práce, jejichž výsledkem bude rozšíření Lesního hřiště o herní prvky pro děti od tří do sedmi let. Děti se mohou těšit na dvě nová houpadla, kolotoč, hudební domek, houpací hnízdo, věž se skluzavkou a šplhací síť.

„Vedle celkové revitalizace lesoparku, vybudování fit stezky a stávajícího Lesního hřiště se tak městu daří realizovat další aktivitu, která přispěje ke zvýšení návštěvnosti lesoparku
a posílí jeho rekreační funkci," říká k projektu vedoucí odboru a investic Ing. Martina Szotkowská.

Nová houpadla budou mít podobu zvířátek a budou vytvořena v přírodních barvách tak, aby dobře zapadala do prostoru lesa. Domeček s hudebními prvky dětem umožní prozkoumávat jejich hudební cítění, věž se skluzavkou a šplhací síť prověří motorické schopnosti dětí, hnízdo nabídne prostor pro relaxaci a kolotoč je od pradávna příslibem té nejlepší kolektivní zábavy.

„Nové herní prvky budou provedeny z akátového dřeva a jsou navrženy tak, aby podporovaly všestranný rozvoj dětí od jejich fantazie přes týmového ducha až po pohybové dovednosti," dodává Ing. Szotkowská.

Předmětem stavebních prací jsou i terénní úpravy a odvodnění podloží pomocí drenážního potrubí. Zakázku provede orlovská firma Meccano. Celkové investiční náklady činí 1, 1 milionu korun a jsou hrazeny z evropského Programu rozvoje venkova. Dětské hřiště by mělo být hotové nejpozději v polovině září.

(ava)



Připojené dokumenty:

Dokument ke stažení JPG [178.3KB]

Datum zveřejnění/aktualizace: 15.5.2020

Zpět na výpis