IN-LINE PLOCHA NA ZIMNÍM STADIONU BUDE PŘIPRAVENA PRO SPORTOVCE

ZIMNÍ STADION – to je svatostánek zejména hokejistů a krasobruslařů. A jak název napovídá, je využíván především v zimě. Letní teploty většinou nejsou vhodné pro provoz ledové plochy, a to jednak z důvodu energetické náročnosti udržování ledu - tak proto, že dochází k tvorbě nepříjemné mlhy nad ledem.

V Orlové už několik let umožňuje využití zimního stadionu mimo sezónu umělá IN-LINE plocha, instalovaná na konci jara a v létě, kdy je led roztopen a plocha vysušena. Jsou to panely, které jsou uloženy na beton ledové plochy, čímž vznikne kvalitní souvislá podlaha, umožňující celou řadu sportovních aktivit. Především je plocha využívána pro bruslení na in-line bruslích, jsou na ní vyznačena hřiště pro hokejbal, badminton, in-line hokej či florbal.

Využití zimního stadionu je tedy celoroční. Letos jsme díky mimořádné situaci v souvislosti s epidemií COVID-19 ani nevěděli, zda vůbec budeme moci in-line plochu zprovoznit, avšak současný vývoj a opatření vlády umožní otevření vnitřních sportovišť pro organizovaný sport při dodržení předepsaných podmínek a omezení. Předtím však pracovníci SMO, pečující o sportovní areál, musí dokončit plánovanou rozsáhlou rekonstrukci mantinelů a věříme, že se práce podaří dokončit tak, aby sportovní kluby mohly začít IN-LINE plochu využívat před 20. květnem. Držme palce, aby se epidemiologická situace do té doby nezhoršila a otevírání sportovišť mohlo pokračovat podle současných představ.


Datum zveřejnění/aktualizace: 7.5.2020

Zpět na výpis