VÍTÁNÍ OBČÁNKŮ bude 31.5., 14. a 21.6.2020

Poslední vítání občánků proběhlo na historické radnici v Orlové-Městě v únoru 2020. Akt byl plně obsazen a nikoho nenapadlo, že v následujících měsících bude všechno jinak. Slavnostní ráz této akce vždy podtrhuje krásná hudba. Rodiče, ale také svědci, se během obřadu zapíšou do pamětní knihy města Orlová. Každý z nových občánků dostane věcný dárek, maminka kytičku a tatínek pro děťátko poukaz na bezplatnou návštěvu knihovny pro dítě až do 4 let. V roce 2019 se slavnostních zápisů zúčastnilo 99 dětí, z toho bylo 41 děvčátek a 58 chlapců.

Jsme potěšeni, že vítání občánků v našem městě pokračuje, že rodiny dětí mají stále zájem být součástí tohoto slavnostního krásného ceremoniálu. V mnoha případech je hosty zaplněna celá obřadní síň. Je zřejmé, že mnohým rodičům záleží na tom, aby nejhezčí okamžiky v životě rodiny prožili se svými nejbližšími. Pokud jste i Vy rodiči, kteří si přejí, aby Vaše miminko bylo slavnostně přivítáno mezi občany našeho města, můžete své dítě k slavnostnímu zápisu přihlásit.


V Orlové se v letošním roce uskuteční nejméně devět obřadů. Pokud rodiče o účast na vítání projeví zájem, nechť se kontaktují co nejdříve telefonicky na číslech 596 581 248, 734 873 732 nebo osobně v kanceláři na Městském úřadu Orlová, Osvobození 796, 1. podlaží, číslo dveří 222 u p. Petry Ožanové. Získají zde podrobnější informace.


Věříme, že pandemické období pomine a život v našem městě se bude vracet do běžných kolejí. Počítáme, že v následujících měsících bude stanoven větší počet termínů pro slavnostní vítání občánků, které budete moci využít.

Nejbližší termíny pro vítání občánků v roce 2020 jsou 31. května, 14. a 21. června.


Bc. Naděžda Kubalová
místostarostka


Datum zveřejnění/aktualizace: 28.4.2020

Zpět na výpis