ZA POCTIVOU PRACÍ SI TALPA STOJÍ

Na území města Orlové máme 53 autobusových čekáren, které se v tomto období „koronavirové nákazy" dezinfikují každých čtrnáct dnů. S pracemi se začíná u nemocnice v pátek v 19 hodin a pokračuje se dolů až k Horníku, odtamtud kolem Meccana na Petřvald k Orfě, dále ke světelné křižovatce na Klášterní, kolem hřbitova a ke Kornasovi. Pak zkratkou na Veverku, dolů na Ostravskou, kde je vpravo obalovna. Od Bytostavu se otočí na Ostravskou ve směru na Karvinou, na Staré náměstí, nahoru kolem evangelického kostela a na křižovatce v blízkosti Dinoparku vlevo na 17. listopadu, kolem Dakolu k Orlu a na Olmovec. Tady se kolem 22. hodiny s dezinfekcí končí a pokračuje se následující den.


V sobotu v 19 hodin nastupuje dvojice na zbývající trasu, která začíná na ulici Polní, vede kolem PZKO po hlavní k Rolnické až na hranici s Rychvaldem. Na hranici mezi Rychvaldem a Orlovou je zastávka u Vodňory, pokračuje se dále ke starému kulturáku, přes rondel a ve směru na Zátiší. Vyjede se u Shellky na Masarykovu třídu, kde se vydezinfikují zastávky na straně podél pošty až k nemocnici, a to už hodinky ukazují 22 hodin.


„Vždy se poctivě dezinfikují autobusové zastávky ze všech stran, označníky, odpadkové koše, lavičky i chodník pod zastávkou," vysvětluje majitel orlovské firmy Talpa Ing. Lech Rzeszut, jehož firma provádí nejen tyto práce, ale současně se stará i o zeleň v našem městě. Nutno podotknout, že dezinfekční prostředek firmě dodalo město a firma tuto práci provádí bez nároku na odměnu. „Děláme to zdarma, protože žijeme v tomto městě, pracujeme tu a domníváme se, že je namístě si v této složité době pomáhat," upřesňuje Ing. Rzeszut. O to více ho pak mrzí diskuze na sociálních sítích, že ta či ona konkrétní zastávka nebyla dezinfikována, že se dezinfikovalo pouze v centru města a na okrajové části se zapomnělo. „To bychom si nikdy nedovolili. Pracujeme na tom dva – já a můj zástupce. Jezdím autem poctivě od zastávky k zastávce a kolega vše postřikuje. Za naší dobře odvedenou prací si oba stojíme," uzavírá majitel společnosti TALPA.


Datum zveřejnění/aktualizace: 27.4.2020

Zpět na výpis