Energetici radí: než kopnete do země, vyžádejte si zdarma a online informace o poloze energetických sítí

S jarním obdobím přichází každoročně rozmach stavebních prací. Ať už se jedná o stavbu výrobních hal, rodinných domů nebo bazénů, je dobré vědět, co vše se skrývá pod zemí na stavebním pozemku. Společnost ČEZ Distribuce prostřednictvím internetového GEOPORTÁLU poskytuje informace o poloze energetických sítí zdarma, vyjádření přijde online a v digitální formě na zadaný e-mail. Díky tomu mohou lidé předejít hrozím úrazům elektrickým proudem i poškození distribučního zařízení. Webovou aplikaci naleznou zájemci na adrese https://geoportal.cezdistribuce.cz

ČEZ Distribuce prostřednictvím internetového Geoportálu, který provozuje již od roku 2012, vyřídila více jak 1,19 milionu požadavků žadatelů o informace o poloze energetických sítí. V loňském roce společnost vydala přes 183 tisíc sdělení.

Geoportál umožňuje klientům, projektantům i samosprávám získat i předat rychle a pohodlně data a informace o existenci sítí i další analytické podklady prostřednictvím internetu.

„Od roku 2012 kdy jsme uvedli Geoportál v život jsme do konce roku 2019 zpracovali 1,19 milionu požadavků zákazníků. Každý rok počty zpracovaných požadavků narůstají a nás těší, že laická i odborná veřejnost tyto moderní způsoby komunikace využívá. Digitální forma a automatizované zpracování je pro vyřízení takového objemu požadavků nezbytné," uvádí Martin Zmelík, generální ředitel ČEZ Distribuce.


Datum zveřejnění/aktualizace: 27.4.2020

Zpět na výpis