RegioJet navyšuje od příštího týdne počty vlakových a autobusových spojů, snižují se ceny a do spojů se bude vracet také plný rozsah tříd

Situace se postupně vrací zpět do normálu a počty cestujících ve vlacích a autobusech zpět rostou. RegioJet proto již od příštího týdne navýší zpátky počty vlakových a autobusových spojů, kdy postupně by mělo být na konci příštího týdne v provozu již kolem 60 % spojů. RegioJet registruje již nyní zvýšený zájem o cestování – oproti minulému týdnu přibližně o 30 % a na trase Praha – Ostrava a zpět proto již od dnešního dne přidal další dva spoje.

Souvisí to s tím, jak postupně ve větší míře začínají fungovat úřady, firmy, či školy a jak se zvyšuje počet těch, kteří mají opět více možností vyřizovat potřebné záležitosti.

Například na trase Ostravsko – Praha a zpět postupně pojede již v závěru příštího týdne denně až 6 spojů v každém směru (celkem 12) a na trase mezi Prahou a Brnem to budou 4 spoje v každém směru (celkem 8), vlaky RegioJet začnou opět zajíždět také do Břeclavi. Od konce příštího týdne budou mít cestující k dispozici také všechny 4 cestovní třídy (Business, Relax, Standard a Low-cost) a také ceny se vracejí na předkoronavirovou úroveň.

Posílení čekají také autobusové linky – a to například Praha – Liberec a zpět, Praha – Chomutov / Most a zpět nebo Olomouc – Zlín a zpět s přípojem na vlaky RegioJet ve směru Praha.

Od 14. 6. pak již bude vnitrostátní doprava fungovat bez omezení – jízdenky jsou již v prodeji.
RegioJet zároveň ve svých spojích trvale zachová některá hygienická opatření, která v nedávné době zavedl, tak aby cestujícím garantoval nejvyšší možnou bezpečnost přepravy.

RegioJet je současně co nejdříve připraven obnovit přeshraniční spojení - zejména do zemí, jako je například Rakousko, Německo či Slovensko.


Datum zveřejnění/aktualizace: 25.4.2020

Zpět na výpis